Teške povrede

Djevojčica koju je izujedao rotvajler na liječenju

Niko ne kontroliše, niti kažnjava neodgovorne vlasnike koji puštaju pse bez povodca i korpe, kažu u civilnom sektoru.
Objavljeno: 27. 04. 2018 - 08:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Komunalna policija i veterinarska inspekcija nisu se mogli dogovoriti oko nadležnosti, tako da i ne čudi izostanak kontrole opasnih vlasničkih pasa koji su potencijalna opasnost svima.

Bezbižnu igru četvorogodišnje V.C. i njene starije sestre u dvorištu na seoskom imanju u Ponarima, nadomak Podgorice prekinuo je napad rotvajlera, koji ni ona ni članovi porodice pred kojima se sve odigralo, nikad neće zaboraviti, prenosi portal RTCG.

"Pas nije lajao sad da bi se neko upozorio. Pas je odjednom utrčao niotkuda, vlasnički pas je u pitanju, i pravac na nju sa leđa je jurio i napao tako da je pala. Počeo je da joj zadaje ujede u predjelu glave lica, koliko se ona otimala starije dijete šok doživjelo počelo da bježi", priča majka Danijela Milić za TVCG.

Napadnuta djevojčica liječi teške povrede u Dječijoj bolnici Kliničkog centra Crne Gore.

"Njoj je kosa morala da se ukloni da se zašiju svi rezovi po glavi, na licu je manje posjekotina, ali to su ogromni otoci dijete ne liči na sebe. Pitanje je kako ćemo to da prevaziđemo moramo biti dostojanstveni, što je normalno, ali svjesni svojih grešaka i činjenja da se nekome drugom ne bi ponovilo", kaže majka.

No dešavalo se i dešavaće se i drugima, jer niko ne kontroliše niti kažnjava neodgovorne vlasnike pasa kažu u udruženju Prijatelji životinja.

"Ono što je najveći problem u svemu tome jeste nereagovanje opštinskih i državnih institucija, koje uvjek u ovakvim slučajevima ostaju nijeme", kaže Dragoje Vlahović iz NVO Prijatelji životinja.

Kome prijaviti i ko treba da kontroliše neodgovorne vlasnike pasa načelnik Komunalne policije Goran Janković uputio nas je na Veterinarsku inspekciju, a ovi opet odgovornost prebacili na komunalnu policiju.

"Veterinarski inspektori nijesu nadležni za kontrolu da li se vlasnici pasa odgovorno odnose prema okolini kad izvode pse, da li psi nose korpe i da li su na povodcu. Samim tim nijesmo u posjedu podataka o učestalosti kontrola i broju do sada procesuiranih vlasnika pasa", saopšteno je iz Veterinarske inspekcije.

A majka napadnute djevojčice koja je sve ovo proživljava u devetom mjesecu trudnoće čak i ne krivi vlasnika psa koji je poslije svega i uhapšen.

"Niko to nije namjerno prouzrokovao ni u mom, ni u bilo čijem slučaju", kaže Danijela.

Vasilijina majka se nada da će ovaj slučaj opomenuti sve da je vrijeme da se nesto konačno promijeni, a njihovoj porodici ostaje da se nose sa ožiljcima i traumama do kraja života.

Komentari: 4

Recevicu,

27. 04. 2018 - 08:58

Niko ne kontroliše, niti kažnjava neodgovorne vlasnike koji puštaju pse bez povodca i korpe, kažu u civilnom sektoru. Poslao sam prije 2,mheseca nacelniku Recevicu E-MAIL dje neodgovorni vlasnik pustio iza nasih ledja kod GINTASA bijelog STAFORDA sa SAROM po zadnjici i uvetu i zaklao naseg bolesnog nesto kucnog ljubimca imaju vjerovatno snimci kod GINTASA BILO NA ONU AUTOBUSKU STANICU. POLICIJA UPOZNATA sa slucajem. Nista vjerovatno nije preduzela . Valjda se ceka da taj neodgovorni vlasnik zakolje neko dijete? Tog BIJELOG STAFORDA setaju kazu neki te su ga vidjeli BEZ POVOCA BEZ KORPE? APELUJEM na POLICIJU-DA SE UZME KAMERA SA GINTASA I POGLEDA TAJ NAPAD?ODUZME PAS VLASNIKU i KAZNI SE VLASNIK a MENE NAPLATI STETA NANESENA LECENJE I DUSEVNI BOLOVI?????? PORTAL ANALITIKA moze ovu istinu da izgura ako hoce!
SVAKAKO

27. 04. 2018 - 09:25

Na ovakva nemila desavanja ,odgovorni da reaguju prije nego sto se desi nesreca ozbiljna ?NIJE AUTO ZA SVAKOGA kao ni OPASNI PSI NIJESU ZA NEODGOVORNE? LUDACI KOJI SU NEODGOVORNI mogu da NANOSE NESRECU DRUGIMA-SPRIJECIMO TE BITANGE KAO DRUSTVO , SAMO NEK SE POSTUJE ZAKON.KAKAV JE GOD DOBAR JE ? DA JE OVAJ SA BIJELIM STAFORDOM sa CRNOM SAROM postovao ZAKON CRNE GORE ne bi NANEO KLANJEM POVREDE MOM LJUBIMCU? A PROSAO BEZ IKAKVE ODGOVORNOSTI? JEBEM TI TAKVU DRZAVU! A MOGLO SE OTKRITI KO JE ?I dalje moze ako sa gintasa nijesu izbrisali sa kamere taj DATUM?
Goga

27. 04. 2018 - 09:49

Kaznjavati vlasnike pasa koji ih vode bez povodca i prljaju okolinu. Takode kako u zakonu pise odredene vrste pasa obavezno voditi sa brnjicom na ustima. U zakonu sve piše ali ga niko ne praktikuje. Kaznite jednog sa 1000 uer , pa ce se ostali zamisliti !
Pazite ,

27. 04. 2018 - 10:14

STO JE REKLA MARGARET TACER: "sklonite mi te bitange da vam ne bih srusila stadione i sve vas pohapsila". Ovo treba da je moto nasoj VLASTI kada se tice LUDAKA koji voze AUTOMOBILE ,vodaju opasne pse bez ODGOVORNOSTI i glupe KRIMINALCE te pucaju ULICAMA I PODMECU BOMBE. OVO MI LIBERTARIJANCI PORUCUJEMO Milu Djukanovicu da nam ih SKLONI!
Novi komentar