Izetbegović smatra

Duduković bespotrebno ponižen

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da je hapšenje bivšeg komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića osumnjičenog za ratni zločin, "bespotrebno ponižavanje ljudi koji su tokom višegodišnje istrage bili dostupni istražiocima i redovno se odazivali na sve njihove pozive".
Objavljeno: 27. 04. 2018 - 15:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

"U potpunosti smo opredjeljeni za procesuiranje svih ratnih zločina, ali od pravosudnih institucija BiH očekujemo da se odupru pritiscima politika čiji je cilj stvaranje vještačkog etničkog balansa u počinjenim ratnim zločinima, čime se pokušavaju promijeniti istorijske činjenice i karakter rata u BiH", navodi se u saopštenju iz Izetbegovićevog kabineta.

U kabinetu izražavaju uvjerenje da će Dudaković i pripadnici Petog korpusa, poštujući pretpostavku nevinosti, u fer i poštenom sudskom postupku odbaciti sve optužbe koje im se stavljaju na teret.

Pripadnici Sipe jutros su uhapsili bivšeg komandanta  Armije BiH Atifa Dudakovića i još nekoliko osumnjičenih za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima 1995. na području zapadnokrajišnih opština, kao i bošnjačkih civila, pripadnika Autonomne pokrajine Zapadna Bosna tokom 1994. godine.

Komentari: 4

Ма знао сам!

27. 04. 2018 - 17:27

Ово је 100% Српска завера. Видите шта нама Црногорцима раде.
Bujto

27. 04. 2018 - 20:36

ZASTO TZV ARMIJA BIH , BIH JE SUVERENA DRZAVA KOJA IMA ARMIJU
lolo

27. 04. 2018 - 23:39

Zasto takozvana armija BIH?? Jeste li normalni?? Kopirate li to srpske medije koji se slomise da uravnoteze zlocine sto je nemoguca misija barem u ovaj, zadnji, rat koji smo skoro pa uzivo pratili. Ako je kriv neka odgovara, ali prije toga mora se znat da je Bihacki dzep bio svo vrijeme rata trn u oko koljacima sa Pala jer bi njegov pad znacio i pobjedu srba u BiH i Hrvatsku sto bi donijelo tektonske promjene za sve okolo pa i nas u CG. Da se svo vrijeme rata branio i da mu je glavni krvnik Mladic diza tri cetiri ofanzive sa svim raspolozivim sretstvima ne bi li ga pobijedio. Veliki heroji koji su prosli golgotu od 3.5 godine u srpskome okruzenju, glad, bolesti i domacu izdaju sa Fikretom Abdicem. Veliki junaci posebno 505 Buzimska i 503 cazinska, cijeli 5 korpus. To uostalom pricaju dobrovoljci i srbi koji su se borili kontra njih. Bruka kako vas pale serabi a vi naivni ka francuske sobarice.
Natko

02. 05. 2018 - 19:49

Bihacki džep je spasila hrvatska i Hrvati.
Novi komentar