Predsjedniku Crne Gore i dalje stižu čestitke sa visokih adresa

Đukanoviću čestitali Borisov, Duda, predsjednik Državnog savjeta Kube…

Povodom pobjede na izborima predsjedniku Milu Đukanoviću čestitke su uputili predsjednik vlade Bugarske Bojko Borisov, predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda i predsjednik Državnog savjeta i Savjeta ministara Kube Migel Mario Diaz-Kanel Bermude,kao i Princ Nikola Petrović.
Objavljeno: 27. 04. 2018 - 18:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Vlade Bugarske uputio je najsrdačnije čestitke povodom ubjedljive pobjede na predsjedničkim izborima, ističući da je to potvrda jasne i nedvosmislene opredijeljenosti crnogorskih građana koja pruža sigurnost za uspješnu budućnost države. Dodao je da Bugarska visoko cjeni prijateljske odnose i dobru saradnju sa Crnom Gorom i izrazio uvjerenje da će za vrijeme predsjedničkog mandata Mila Đukanovića Crna Gora ući u finalnu fazu procesa pridruženja EU.

 

Borisov je takođe pozdravio dostignuća koja Crna Gora ostvaruje na putu evropske integracije i naglasio da Bugarska čvrsto podržava evropsku perspektivu Crne Gore te da će nastaviti da djeli svoja iskustva u duhu dobronamjerne uzajamne pomoći.

 

Borisov je u čestitci pozdravio članstvo Crne Gore u NATO akcentirajući da je to ne samo uspjeh Crne Gore, već i čitavog regiona, imajući u vidu da predstavlja korak više u učvršćivanju stabilnosti i sigurnosti Zapadnog Balkana.

 

Predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda se, čestitajući pobjedu na predsjedničkim izborima, osvrnuo na uspjehe Crne Gore, apostrofirajuci prije svega članstvo u NATO, ističući da je dugogodišnje angažovanje predsjednika Đukanovića u procesu doprinjelo ostvarenju tog strateškog cilja.

 

U tom smislu, podvukao je značaj partnerstva unutar NATO-a kako bi se zajedničkim djelovanjem unaprijedila bezbjednost evroatlantskog prostora i izrazio uvjerenje da će isto partnerstvo u bliskoj budućnosti postojati i unutar EU čime će se dodatno osnažiti veze Poljske i Crne Gore.

 

Predsjednik Državnog savjeta i Savjeta ministara Kube Migel Diaz-Kanel je srdačno pozdravio pobjedu u prvom krugu predsjedničkih izbora i uz izraze visokog uvažavanja poželio uspjeh u vršenju predsjedničke dužnosti.

 

Princ Nikola Petrović Njegoš je uz iskrene čestitke povodom pobjede u prvom krugu predsjedničkih izbora izrazio očekivanje da će u narednom periodu sa predsjednikom Đukanovićem imati priliku da razmotri odredbe Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, kao jednog od elemenata unapredjenja kulturno-istorijskog nasleđa i identiteta Crne Gore.

Komentari: 8

Uros

27. 04. 2018 - 19:20

Ovoliko cestitki govori i nama da smo glasali dobro i da smo izabrali najboljeg za CG!
Daria

27. 04. 2018 - 19:21

Milo je covjek koji ima znanje iskustvo koji zna sta je potrebno CG i sta je za nju najbolje, i to ce sve uspjeti da postigne!
Rada

27. 04. 2018 - 19:22

Ono sto je Milo uradio za CG to su drugi prepoznali kao kljucno za drzavu a onda i region, zato i imamo ovako dobre odnose sa drugima !
Dana

27. 04. 2018 - 19:25

Svaka cast na svoj podrsci, malo ko bi ovoliko cestitki dobio.
Dana

27. 04. 2018 - 19:26

Vise ljudi je Djukanovicu cestittalo nego sto su pojedini imali glasova. Svaka cast.
Dana

27. 04. 2018 - 19:26

Ponosna je Crna Gora na svog predsjednika.
Matrax

27. 04. 2018 - 21:31

Jedino se Mugabe nije sjetio da se pridruži čestitkama.
Bilo bi zgodnije...

28. 04. 2018 - 07:03

....da ne objavljujete ko je čestitao Milu jer se odmah vidi ko n i j e čestitao! A možda vam je baš i namjera da Milorada tako indirektno diskreditujete? Budite pažljiviji - on je dobro dete!
Novi komentar