Ocijenjeno na sastanku

Region Rožaja i Berana atrakcija za strane turiste

Lokalna turistička organizacija Rožaje bila je domaćin sastanka kojem su prisustvovali direktorica Nacionalne turističke organizacije  Crne Gore sa saradnicima I direktori lokalnih turističkih organizacija Rožaja, Berana, Andriejvice, Plava, Gusinja i Petnjice.
Objavljeno: 03. 05. 2018 - 18:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktori lokalnih turistgičkih organizacija prezentovali su nove ponude za predstojeću sezonu, a dogovorene su aktivnosti  vezano za promovisanje iste, mogućnosti za razvoj novih sadržaja i jačanje regionalnih  inicijativa.

Na sastanku je ocijenjeno da ovaj region svojim bogatim kulturno istorijskim nasleđem, jedinstvenim pejzažima, raznovrsnim aktivnostima u prirodi (planinarenje, biciklizam,rafting…)  specifičnom gastronomijom i lokalnim manifestacijama  postaje prava atrakcija za inostrane turiste.

U prilog tome govori i sve veći broj posjeta turista ovom regionu sa tržišta Zapadne i Sjeverne Evrope.  Za ovu turističku sezonu u ponudi ovog regiona, pored unaprijeđene ponude i novih smještajnih kapaciteta u Rožajama,  rekonstruisanog Planinarskog doma  u Branama, gostima će na raspolaganju biti preko 60 km novih markiranih planinarsko pješačkih staza. Takođe,  preko 40 kulturno zabavnih  manifestacija biće organizovano u periodu maj-oktobar na teritoriji ovih opština. Aktivnosti na daljem unapređenu ponude i razvoju novih sadržaja biće podstaknute i kroz Program podsticajnih mjera  za 2018/2019 godinu.  Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, iskoristiće priliku da dodatno promoviše ovu ponudu tokom predstojeće regionalne kampanje u saradnji sa LTO-ima.

Tokom posjete, predstavnici  NTO CG  posjetili su i Etno turistički kompleks „Jela“, u koji će biti uloženo preko 2,3 miliona eura. Prema riječima investitora prve goste očekuju početkom avgusta. Pored smještajnih kapaciteta kompleks posjeduje i kongresnu salu, spa centar, sportske terene, trim stazu kao i stazu za šetanje i sadržaje za djecu.

 

Komentari: 1

navalte turisti na BA i RO !

04. 05. 2018 - 09:39

Jedino ako bas moram . Jos kad me na svaku raskrsnicu zaustavi cobanin u uniformi i pocne lagat nebi li se ogrebao za 10 €
Novi komentar