Spremni na promjenu imidža

Folksvagen mijenja logo

Folksvagen će u 2019. godini promijeniti logo, a novi logo te kompanije trebao bi biti potpuno drugačiji od svih dosadašnjih.
Objavljeno: 05. 05. 2018 - 13:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kompanija bi novi logo trebala dobiti već sljedeće godine. Proizvođač automobila ističe kako bi on trebao biti savremeniji u odnosu na stare kao i od ovog koji se trenutno koristi. Iz Folksvagena dodaju da će se u novom logu odmaknuti od slova "V" i "W" koja su bila standard svih dosadašnjih oznaka od osnivanja tridesetih godina prošlog vijeka.

 

Razlog ovih promjena sigurno je afera Dieselgate, najveća u istoriji kompanije, ali i jedna od najvećih u autoindustriji. Dieselgate je uzrokovao drastične promjene u poslovanju, a potom su se na sve nadovezali najnoviji trendovi, posebno oni u vezi sa elektrifikacijom.

 

Spremni na promjenu imidža

 

A kako bi sve bilo spremno, Folksvagen je spreman na sve, pa i na promjenu imidža kompanije.  U svojoj misiji da se približi potrošačima Folksvagen će biti aktivniji na društvenim mrežama i u digitalnoj promociji. A upravo će marketing biti presudan u budućnosti, jer će VW morati opravdati nešto višu cijenu svojih proizvoda, ali i nagovoriti potrošače da pređu na struju i izaberu neki od I.D. modela.

 

Još se ne zna kako će izgledati novi logo

 

Prema informacijama koje je objavila agencija Blumberg, u Folksvagenu još nemaju konačan oblik i dizajn novog loga.

 

Iako su promjene kod velikih brendova normalne, odluka o mijenjanju posvuda prepoznatog "VW" loga na nešto potpuno novo i drugačije mogla bi biti svojevrsno kockanje, piše auto.ndtv. Očekuju kako će se proizvođač automobila ipak odlučiti na manje promjene, kao i za toplije boje u izradi dizajna novog loga.

 

Komentari: 1

Folcika

05. 05. 2018 - 16:19

Nije "folksvagen" nego "volkswagen"
Novi komentar