Direktorica NTO

Radak Kukavičić: Za prvomajske praznike oboren rekord u broju turista (VIDEO)

U Crnoj Gori za vrijeme prvomajskih praznika bilježimo rekordne posjete. Juče smo radili presjek brojnog stanja, i u Crnoj Gori je boravilo gotovo 40.000 turista. To je duplo više nego prošle sezone u isto vrijeme, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.
Objavljeno: 05. 05. 2018 - 16:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ona je objasnila da je to rezultat unapređenja turističke ponude kao i brojnih sadržaja koji se nude u Crnoj Gori tokom ove godine.

Dodala je da je za za prva tri mjeseca promet u hotelima bio veći za 30 odsto nego u istom periodu prošle godine, i da je prosječan rast broja turista tokom aprila iznosio preko 20 odsto.

Prema njenim riječima, pozitivni trendovi koji su bili tokom prošle godine, nastavljeni su i ove godine.

"Prije svega, imali smo jako dobru posjećenost tokom Novogodišnjih praznika i zimska turistička sezona je bila uspješna. Pored gostiju iz regiona, imali smo goste sa dalekih tržišta. Slobodno mogu da kažem da je ova predsezona, bila bolja nego ona prošle godine, navela je Radak Kukavičić, dodajući da su najave za ljeto takve da se traži aranžman više.

"Po svemu sudeći ova sezona će biti rekordna, smatra Radak Kukavičić.

 

 

Komentari: 2

Samo u Budvi..

05. 05. 2018 - 17:11

...više od 25 iljada-brez Brajića i Maina...
Kvalitet?

06. 05. 2018 - 05:36

Moze li se znati struktura turista? Odakle su? Koja su rang? Koja im je platezna moc? Ja ne vidjeh nikog iz Zapadne Evrope vec dugo vremena. To vam je mjerilo nivoa turizma
Novi komentar