Zbog pronevjere novca iz dobrotvornog fonda

Katarina Rebrača osuđena na dvije godine i 10 mjeseci zatvora

Viši sud u Beograd donio je presudu kojom je nekadašnja manekenka Katarina Rebrača osuđena na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pronevjere novca iz dobrotvornog fonda koji je osnovala.
Objavljeno: 08. 05. 2018 - 10:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, u kaznu joj je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 7. aprila do 15. novembra 2010. godine.

Osuđene su i njene saradnice Mirjana Hristić i Slađana Mironija na po godinu dana zatvora. Njima je u kaznu takođe uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

"Katarini Rebrači ukinuta je mjera zabrana napuštanja boravišta teritorije Srbije i naređeno je vraćanje putnih isprava", piše u saopštenju Višeg suda.

Protiv navedene presude optužene i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

Rebrača i njene saradnice su optužene da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Foto: REUTERS/Đorđe Kojadinović

Komentari: 0

Novi komentar