Premijer primio delegaciju holandskog parlamenta

MARKOVIĆ: Da do kraja godine ispunimo mjerila za zatvaranje poglavlja 23 i 24

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je delegaciju Parlamenta Kraljevine Holandije koja je u radnoj posjeti Crnoj Gori.
Objavljeno: 08. 05. 2018 - 13:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Premijer je informisao predstavnike Parlamenta Holandije o odličnim rezultatima Vlade na političkom i ekonomskom planu i o našim prioritetima i strateškim ciljevima Vlade naglasivši da u politici Crne Gore nema lutanja između različitih opredjeljenja i vrijednosti već da je karakteriše čvrsta posvećenost evropskim i evroatlantskim vrijednostima i reformama koje je neophodno dovršiti.

 

Govoreći o našim integracionim procesima predsjednik Marković je ocijenio da je Vlada nakon uspješno okončanog procesa učlanjenja Crne Gore u NATO usmjerila težište aktivnosti na proces evropskih integracija u kojem vjerujemo da ove godine možemo da otvorimo preostala tri pregovaračka poglavlja.

 

„Naše ambicije su i veće – da do kraja godine ispunimo privremena mjerila za zatvaranje poglavlja 23 i 24“– rekao je Marković.

 

U tom kontekstu premijer je istakao naše opredjeljenje da kontinuirano radimo na unapređenju vladavine prava i da još snažnije pristupimo reformi javne uprave.

 

„Ne tražimo da nam bilo ko progleda kroz prste, ali očekujemo da nam pomognu oni koji u ovim procesima imaju više znanja i iskustva“ – rekao je premijer posebno istakavši dragocjenu pomoć Holandije u ranoj fazi naših reformi kada su u Crnoj Gori, zahvaljujući podršci i partnerstvu sa Kraljevinom Holandijom, preduzimani prvi koraci na poboljšanju prava i položaja LGBT populacije.

 

„Za nas je prije vaše pomoći to bila gotovo nepoznata oblast, a danas smo lideri u regionu“ – rekao je predsjednik Vlade.

 

Premijer se zahvalio Vladi, Parlamentu i narodu Kraljevine Holandije na snažnoj podršci Crnoj Gori u našem procesu evroatlantske integracije.

 

Predstavnici Parlamenta Holandije, na čelu sa predsjednikom Parlamentarnog odbora za evropske poslova Malikom Azmanijem, koji su naglasili da su u posjeti Crnoj Gori kao zemlji koja je na čelu pregovora sa EU kako bi se uvjerili na licu mjesta o napretku i daljim planovima u procesu integracija, razmijenili su  sa predsjednikom Markovićem mišljenja i o drugim ekonomskim i političkim temama.

Komentari: 0

Novi komentar