Aktivnosti predsjednika Skupštine

Brajović sa holandskim odborom za evropske poslove

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas predstavnike Odbora za evropske poslove Predstavničkog doma Parlamenta Kraljevine Holandije na čelu sa predsjednikom odbora Malikom Azmanijem.
Objavljeno: 08. 05. 2018 - 14:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom razgovora naglašen je značaj intenziviranja parlamentarne saradnje i kontinuiteta političkog dijaloga za dalje unaprjeđenje prijateljskih odnosa između dvije zemlje.

 

Predsjednik Skupštine je upoznao sagovornike sa aktuelnim dešavanjima na političkom i ekonomskom planu u našoj zemlji, pri čemu je istakao da Kraljevina Holandija predstavlja primjer uspješne i razvijene zemlje, kao i da su njena iskustva u turizmu, energetici i poljoprivredi posebno dragocjena za Crnu Goru.

 

Naglašavajući da Crna Gora daje prednost kvalitetu reformi u odnosu na rokove, predsjednik Brajović je kazao da se politika proširenja mora nastaviti, odnosno da se ne smije ugasiti optimizam potencijalno novih članica o njihovoj evropskoj budućnosti. Pri tome je istakao da se stimulisanjem Crne Gore koja je najviše postigla na evropskom putu, ukazuje pravac kojim treba da se kreću i druge države kandidati.

 

Poželjevši puno uspjeha našoj zemlji u ispunjavanju neophodnih kriterijuma za članstvo u EU, predsjednik odbora Azmani je istakao vidan napredak koji je Crna Gora postigla u procesu pregovora, uz jasan stav da će Kraljevina Holandija kao i do sada nastaviti da bude principijelna i objektivna kad je riječ o ocjenjivanju napretka zemalja kandidata.

 

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić i predsjednik Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović.

Komentari: 0

Novi komentar