Peti dan Sajma knjiga

Narodna biblioteka Budve, Žig - Dragan Gaga Popović, Rebeka Čilović
Objavljeno: 12. 05. 2018 - 01:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

 

Petog dana održavanja 13. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja Narodna biblioteka Budve upriličila je predstavljanje poetske zbirke Personalni karusel. Na promociji su govorile i recitovale svoju poeziju četiri autorke iz Budve: Stanka Rađenović Stanojević, Katarina Sarić, Sandra Đurbuzović i Marija Krivokapić.

Žig - Dragan Gaga Popović: ’’Roman je omaž mojoj profesiji, novinarstvu u kojem sam proveo 27 godina kao novinar i urednik. 

Kada sam prestao da pišem tekstove za novine, počeo sam da pisem za sebe. Osećao sam se kao Forest Gump, on je trčao a ja pisao. Kada sam se umorio od pisanja prestao sam, te ovo što držite u ruci, to je plod mog “trčanja”. Kao temu romana iskoristio sam životnu priču beogradskog pesnika i muzičara, da bih progovorio o jednoj kategoriji ljudi koju nazivaju izdajnicima, odnosno potomcima tih izdajnika’’.

dragan-gaga-popovic

Predstavljena je i zbirka poezije Rebeke Čilović Album za prognane. Moderator je bila Milena Bubanja-Obradović.

„Zbirka je izašla prošle godine u izdanju Ratkovićevih večeri poezije, a prevedena je na engleski i mađarski jezik. Potraga za identitetom centralna je tema ove zbirke  koja se sastoji iz svije cjeline. Album za prognane bavi se ženom jer ga žena i piše“, kazala je autorka.

„Otvorena prema različitim poetskim iskustvima, suverena u ritmu, razigrana, Rebeka Čilović donosi teme, slike, prelome i paradokse koji se kristališu. Snaga mladosti i zrelost pjesničke naivnosti dva su vodiča za kojima krenuše strofe, nalik na stope. Na tom putu, poželimo sreću Rebeki Čilović“, zapisao je pjesnik Enes Halilović u pogovoru ovom pjesničkom izdanju.

cilovic

 

 

Komentari: 0

Novi komentar