Modna dizajnerka, Jelena Roganović Đurić

Spremanje za matursko veče: Od najsitnijeg detalja do bajkovite večeri

Proljeće. Ljepota. Mladost. Period kada je život zaista život, u punom njegovom sjaju. U skladu sa tim su i zahtjevi mojih klijenata koji se pripremaju za matursko veče.
Objavljeno: 13. 05. 2018 - 12:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Jelena Roganović-Đurić

Maturantkinje poput princeza

Djevojke  uzbuđeno čekaju taj dan sa posebnim sjajem u očima i neograničenom maštom i željama.

Kada mi se obrate, djevojke mi pričaju šta bi voljele da ponesu za matursko veče, a dugim razgovorima i upoznavanjem njihove ličnosti dolazim do zaključka sta mogu da iznesu, u čemu će se osjećati kao kraljice i istovremeno uživati u udobnosti.

Kako bi mogle nesmetano da plešu i provedu divno veče, model haljine ne smije biti opterećujući za njih. Treba biti udoban, ali i estetski napravljen tako da pristaje djevojci kojoj je namijenjen, da ističe njenu ljepotu u najljepšem mogućem svjetlu.

jelena-roganovic-djuric14

Veliku ulogu igraju materijal, blistavost i boje koje se biraju na osnovu boje kose, očiju, tena.

Mnoge moje kolege imaju predrasude da su djevojke mlade za svečane haljine, poput onih sa Crvenog tepiha, ali ja se ne slažem sa time. To je period u kojem djecu ne trebamo sputavati, jer tada su najljepši i ništa nije nemoguće.

jelena-roganovic-djuric07

Dobro krojena haljina i lijepi detalji

Pojedine djevojke imaju snagu, smjelost, stav i samouvjerenost da ponesu haljine koje se vuku i po par metara, a da izgledaju kao Boginje.

I neke svjetske zvijezde sa Crvenog tepiha imaju godina koliko i maturantkinje. To je vrijeme energije i snage za učenjem, novim saznanjima i istraživanjima. Slobodni su da se sebi posvete onako kako žele, da uče, nadograde svoje znanje ali i poboljšaju ličnost, kao i fizički izgled.

jelena-roganovic-djuric09

Ima i onih djevojaka koje ne žele da ih dugi modeli haljina sputavaju i opterećuju, pa se više vremena posvećuje ručnom radu na haljini ili nekom posebno rađenom materijalu koji joj daje jedinstvenost .Dok je kod dugih modela dovoljna svedenost i dobro krojena haljina, kod onih kraćih pored kroja uglavnom vodimo računa o detaljima i ručnom radu.

Sve moje haljine su unikati, stvorene umijećem dizajnera i posebnošću i specifičnošću klijenta.To stvara jednu posebnu vezu izmedju nas i neraskidivu saradnju u budućnosti. Volim kada mi klijent vjeruje i prepusti se, tada nastaju najbolja djela.

jelena-roganovic-djuric16

Djevojke i njihove mame obično imaju drugačiju ideju o maturskoj haljini. Kroz svoj dugogodišnji rad i iskustvo sam shvatila da uvijek slušam želje djece jer tako na kraju i roditelji budu zadovoljni. I uvijek taj njihov san sa početka priče, koji je vezan za neki detalj na haljini , boju ili šlep ostaje nepromijenjen do kraja, bez obzira koliko različitih modela probali. Kako bi bili zadovoljni, trebaju se držati te  zamisli kako vide sebe, jer je to je dio njihovog sna.

jelena-roganovic-djuric22

Kako bi priča bila potpuna, ja im pomažem oko frizure, cipela, šminke, nakita. Nerijetko se dešava da ih pozovem iz radnje u kojoj ugledam cipele koje bi išle uz haljinu koju radim za njih. Tako upotpunimo naš čarobni stajling. Kao dizajner jednostavno ste uvijek u tome, a o klijentima razmišljamo i van ateljea. Zaista je zadovoljstvo kada vidite da zablistaju onako kako su zamislile.

Muškarci zahtijevni koliko i žene

Što se tiče muškaraca najbitnije je dobro skrojeno odijelo, naspram građe osobe koja ga nosi. Gledamo kakav treba biti kroj u odnosu na tijelo, suziti,izdužiti, učiniti da izgleda šire…Sve u odnosu na potrebe.Da li duži sako koji je u trendu, ukoliko je osoba visočijeg rasta ili ipak ne?

To je posao dizajnera, napraviti savršenu siluetu!

Muškarci nisu ništa manje zahtijevni od žena.Ono na šta obraćaju pažnju pored dobrog odijela su detalji, poput kravate, marame, mašne, šnale, ukrasa.

Polumaturantkinje

Kada govorimo o maloj maturi, klijentkinje uglavnom zahtijevaju haljine u kroju nalik onima za balet. I po mom mišljenju to je ono što je primjereno njihovim godinicama. Pritom svaka ta haljina izgleda drugačije i veličanstveno na svoj način. Sve to zahvaljujuci varijacijama u dizajnu, raznovrsnosti materijala i detalja, bila to čipka, vezeni materijali, perlice, svile.

jelena-roganovic-djuric24

Što se tiče boja, ove godine su zahtijevi uglavnom za jake nijanse, ciklama rozu boju, ljubičastu..

Pored mnogo truda, na završetku posla sve izgleda kao bajka.Tada znamo da je posao na obostrano zadovoljstvo uspješno uradjen.

Torba ne treba biti u boji cipela

Po mom mišljenju frizure za maturantkinje trebaju djelovati prirodno, baršunasta prirodna kosa, na izgled nemarno zakačena i u njoj poneki detalj.

jelena-roganovic-djuric19

Šminka treba biti što prirodnija, prirodne boje, nenapadna , isticanje prirodne ljepote djevojke. Favorit za sve kombinacije su velike minđuše, uklopljene uz model. Pun je pogodak ako su u nekoj jakoj boji, spoj elegancije i glamura.

Kao završnica, klač torba bi trebala da bude u boji haljine, ne cipela.

 Autorka teksta je diplomirana modna dizajnerka

 

Komentari: 6

Osmogrk

13. 05. 2018 - 11:33

A tamo Grand i Pink parada. Sve u svemu kiceraj i egzibicionizam najgore vrste. Ali zarada je dobra.
Abcd

13. 05. 2018 - 20:02

Divna mlada dizajnerka, umjetnik, profesionalac!!! Predstavnik crnogorske mode u inostranstvu na najljepsi moguci nacin!!! Divne kreacije jos divnija kreatorka!
nicklik

14. 05. 2018 - 08:26

Pa, ovo sto vidimo i citamo gore je sve samo ne divno i uzor djevojcicama i djevojkama.
Dragana

14. 05. 2018 - 02:00

Svak.cast Jelena.!Divna osoba prije svega zena prijatelj umjetnik..a I majka!Zena KOJA ZNA !!
Tesla

14. 05. 2018 - 10:08

Fotografije su sa najprestižnijeg modnog događaja u CG! Dizajnerka je pretalentovana može u Pariz, Milano, London, rame uz rame sa svjetskim dizajnerima. Ostavila je bez daha sve prisutne.Pokazala estetiku i talenat. Takvi su ovdje rijetki ili idu dalje
Milos8

14. 05. 2018 - 13:57

Svetsko a nase.Bravo Jelena, stvarno imamo nesto posebno u svojoj zemlji.Zena koja sigurno zasluzuje da se nadje na najprestiznije modne revije sveta.Zena koja moze da napravi brend od svog imena Svaka cast, radujem se i nadam tvom ogromnom uspehu iz nase male Crne Gore
Novi komentar