Živa istina

Radulović: SP u fudbalu nije opasnost za sezonu, Zakon o strancima jeste

Prihodi od ljetnje turističke sezone, godinama unazad, znali su da doguraju milijardu, ali i više. No, problem je, smatra predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, što je dobar dio novca, završavao u sivoj zoni poslovanja. 
Objavljeno: 13. 05. 2018 - 15:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ove godine, situacija se, kaže, jeste popravila, jer je i urednija naplata poreza. Od sezone se očekuje rekord, a od prihoda da završe tamo gdje i treba – u državnoj kasi.

"Ako ovako ostane do kraja, ako se ne dese neke turbulencije, ili unutar, ili van, ovo je prva godina, zvanično, da će biti milijarda ili preko milijarde."

SP u fudbalu nije opasnost, Zakon o strancima jeste

Buking, što se tiče hotelskog smještaja, je dobar. To što će tokom juna i jula biti Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji – ne remeti planove turista koji žele na naše more. Crna Gora otvorila je svoja vrata za nova tržišta...

"NATO je odigrao krucijalnu ulogu kada je u pitanju Zapadna Evropa, pa i šire. To je otvorilo sva vrata, kad je turistički biznis 
u pitanju. Jer, to je dokaz da ste relativno sređena, stabilna, mirna država."

I ove godine aktuelan je stari problem – sezonski radnici. A situaciju dodatno otežava, kaže Radulović, novi zakon o stranicma, na koji gleda kao na najveću biznis barijeru. Zato će rješenje traži sa Vladom.

Bilbordi priprema za izbore

Odgovorajući na pitanje kako, iz ugla stanovnika Budve, gleda na situaciju sa spornim bilbordima kojima se, kako na njima piše, 
obilježava 100 godina ponosa i slave od dolaska srpske vojske, Radulović ne sumnja da je sve dio plana.

"Tamo je skoro izvjesno da će od sad, pa za pola godine, da budu ponovo izbori. Najviše godinu. Narod je dosta nezadovoljan tom koalicijom, širokom da ne može biti šira, do apsurda je dovedena. Nezadovoljni su, i svi to znaju. E sad, dio iz te koalicije je svjestan i nemaju što da pričaju o ekonomiji, o čemu će da pričaju."

Miliste da motivišu većinu u Budvi, slaveći okupaciju Crne Gore ...

"Upravo, skrećući pažnju na sebe i praveći homogenizaciju."

Komentari: 5

confusione mentale

13. 05. 2018 - 16:15

Interesantno je da montenegro redovno na pragu i u toku sezone donosi i usaglasava neke konfuzne zakone koji valjda nijesu jasni ni onima koji su ih donijeli ni onima koji ih primjenjuju Citao sam o pljacki i maltretiranju srpskih turista kojima su na izlazu kod B. Polja naplacivane kazne po 300 €.Ispostavilo se besparavno ali to pokazuje ili zlu namjeru ili neznanje i lose tumacenje.
Ugrozeno srpstvo

13. 05. 2018 - 19:54

Evo i ovaj intervju moze nekome da posluzi za tiradu o ugrozenosti Srba. Lijepo li je zivjet u zemlji u kojoj niko za Srbiju nije cuo. Indonezija, Mongolija, Ekvador itd. Raj na zemlji
Bu2

13. 05. 2018 - 21:34

Nakon sezone ćemo saznati kako stvari stoje između Demokrate i DF. Jesu li demokrate bar malo patriotski nastrojene ili su samo DF umotan u oblande. Jer ova saopštenja ne znače ama baš ništa, kao kad DPS izdaje saopštenja o vladavini prava.
Bu2

13. 05. 2018 - 21:47

Ne može se življeti u BD od priče ovih stalno naseljenih Srba iz BiH i Srbije kako Vučić i Dodik otvaraju fabrike hotele, plate 500e ....., a dolaze da peru sude u CG za 300-400e na kolektivni smještaj. Pa mi nije jasno jesam li lud ja ili oni?
Nikola

14. 05. 2018 - 00:26

Ne znam za ovo u prrthodnim komentarima, ali sam sad pogledao ZI i nijesam trepnuo od pocetka do kraja. Nikad ne bih pomislio da neko moze da mi ucini intervju sa Zarkom Radulovicem ovako zanimljivim. Sjajno
Novi komentar