Ocijenio predsjednik Prave CG

Milačić: Ne gradi se multietnički sklad na diskriminaciji srpskog naroda

Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore, kazao je da funkcioneri DPS-a u kampanji za lokalne izbore u Podgorici, dvanaest godina nakon sticanja nezavisnosti, i dalje brane državu od srpskog naroda koji hoće da je, kako kažu, otme.
Objavljeno: 15. 05. 2018 - 11:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Govore kako je naša nezavisnost ugrožena, te kako je moraju još ovaj put odbraniti od pomahnitalih Srba-četnika, što, naravno, nema veze sa realnošću. No, kako zapravo stoje stvari? Često ste mogli čuti u izjavama najviših državnih funkcionera kako je Crna Gora  regionalni šampion i evropski primjer multi-etničkog skada i skladnog života svih etničkih grupa koje u njoj žive. Poštovani građani, vi ste svjedoci koliko se puta posredstvom medija, DPS sa koalicionim partnerima hvalio takozvanim multietničkim skladom”, naveo je Milačić.

Prema njegovim riječima, taj takozvani multietnički sklad je “neprincipijelna koalicija i vještačka parlamentarna većina, osim razaranja cjelokupne državne supstance, sklepana na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori”.

“Tako su Srbi u ovoj drzavi  primorani da trpe diktaturu s ciljem, između ostalog, onemogućavanja predstavnicima srpskog naroda da budu na pozicijama u organima i institucijama u kojima se donose sudbinske odluke za svakog građanina pa i za Srbe”, istakao je Milačić.

Kako je naglasio, jedan od najvećih državnih, a takođe i gradskih, problema, jeste prekobrojna javna uprava.

“Pojedina gradska preduzeća služe kao domovi za nezbrinute članove DPS-a, pa nije iznenađujuće vidjeti u jednom lokalnom preduzeću i po četiri sekretarice u jednoj kancelariji. Ipak, da stvar bude još gora, u tim preduzećima se, shodno proporcionalnom uvećanju partijskih uhljeba, smanjuje broj Srba, kao dio nacionalne strategije rastakanja i iskorjenjavanja jednog istog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori”, kazao je Milačić.

U prilog tome, dodaje on, svjedoči i čak ne toliko davno Vladino istraživanje, po kome se broj Srba zaposlenih u javnoj upravi zaustavio na sedam odsto.

“Dakle, u situaciji u kojoj naša braća Bošnjaci sa oko 11 odsto  stanovništva kontrolišu šest ministarstava u Vladi, Srbi sa preko 30% ne kontrolišu čak ni niže rangirane sektore, da i ne govorim o ministarstvima. Ukoliko to, pak, požele, morali bi zadužiti člansku kartu, ali i ostaviti kući prefiks srpskog. Ta funkcionersko-nacionalna segregacija je apsolutno nedopustiva i protivna vitalnim intresima države Crne Gore, i ja, kao predsjednik Prave Crne Gore, obećavam da ćemo, kad formiramo vlast u Podgorici zajedno sa kolegama iz opozicije, svi zaposleni biti tretirani shodno svojim stručnim kapacitetima,  poštujući proporcionalnu zastupljenost svih naroda. Ne može se takozvani multietnički sklad graditi na diskriminaciji srpskog naroda”, zaključio je Milačić.

Komentari: 2

Zagor

15. 05. 2018 - 13:42

Evo ga i ovaj pevac sa pogledom na gore a sa mozgom nadolje.Nemoj me branit ko boga te molim. Od kako me ti,DF, demokrate i SNP branite nemogu proc gradom ka coek.Branite vi svoje fotelje vrlo dobro a narocito u zadnje vrijeme odkako nemorate ni radit. A ja eto ustajem svako jutro .....Kud se nedadoh u ove opozicione politicare.....
Dostojevski

15. 05. 2018 - 14:21

Milačiću , Milo treba da uvede kao Tuđman što je uveo a to je da se potpiše lojalnost državi,a to znači da ćeš poštovat državu njene simbole ,nacionalne oznake ,imovinu ,državne institucije itd. A ko neće da poštuje i protiv države je u kojoj živi ,izvoli široko ti polje...
Novi komentar