RUSIJA

Navaljnom 30 dana zatvora

Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni osuđen je danas na 30 dana zatvora zbog organizovanja nedozvoljenog protesta dva dana prije inauguracije Vladimira Putina.
Objavljeno: 15. 05. 2018 - 23:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Navaljni je proglašen krivim za organizovanje protesta koje vlasti nijesu dozvolile i osuđen je na 30 dana zatvora, rekao je sudija Dimitrij Gordejev.

Navaljni i gotovo 1.600 demonstranata privedeni su 5. maja na antivladinim skupovima širom Rusije, održanim dva dana uoči inauguracije Vladimira Putina za četvrti predsjednički mandat.

Protivnik Kremlja, zbog ranijeg krivičnog prostupka nije mogao da se kandiduje za predsjedničke izbore 18. marta, na kojima je Putin pobijedio sa više od 76 odsto glasova.

Navaljni je posljednji put uhapšen krajem februara, takođe zbog organizovanja protesta.

Komentari: 1

Objektivni

16. 05. 2018 - 00:37

A dje ste sad Pipuni da organizujete protest ispred ambasade Rusije ( majke ) . Kako moze da hapsi i salje u zatvor politicare . Borce za slobodu . Jos takva zemlja - olicenje demokratije . Vjerovatno ce Slaven ovih dana izaci sa protesnim priopcenjem . Izjavio je da bi on bio i protiv ruske vlasti ako je ona nedemokratska . Ili se mozda slaze kad neko udari na drzavu da ga treba u zatvor . U tom slucaju sve je ok .
Novi komentar