Okončano suđenje optuženom za legitimisanje građana, presuda danas

Markuš se kaje što se predstavljao kao policajac

Završnim riječima juče je u Osnovnom sudu okončan proces protiv Bojana Markuša koji se tereti da se prošle godine lažno predstavljao kao policajac. Presudu će danas donijeti sutkinja Željka Jovović. Zastupnik optužbe tužilac Nikola Boričić u završnom izlaganju tražio je da se optuženi osudi po zakonu i da mu se oduzme falsifikovana službena legitimacija.
Objavljeno: 16. 05. 2018 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

S druge strane advokat Damir Lekić, koji zastupa Markuša, tražio je da njegov klijent dobije novčanu kaznu ili rad u javnom interesu.

- Markuš ne negira krivicu, ali sud mora imati u vidu da on nije prisvajao predmete ili upotrebljavao silu. Svjedocima se ne može vjerovati da nijesu činili nedozvoljene radnje - kazao je Lekić. On je istakao da bi sud trebalo da uzme u obzir nalaz psihijatra u kojem je navedeno da je Markuš „emotivno nestabilan, egocentričan, željan pažnje i da je njegova uračunljivost smanjena, ali ne u bitnom“.

Optuženi Markuš pridružio se završnoj riječi advokata, ističući da se kaje i da mu je žao zbog svega. Ranije juče u svojstvu svjedoka saslušan je i M. B. kojeg je optuženi legitimisao na Skalinama. On je ispričao da je na Skalinama sjedio sa društvom kada mu je prišao Markuš, predstavio se kao policajac i tražio mu dokumenta.

- Prišao nam je na Skalinama. Nas je bilo četvoro, tri momka i djevojka. Pitao je imamo li šta kod sebe i pokazao značku. Nijesmo imali ništa, a on je djevojci rekao da ide kući. Pitao sam ga da li je on pravi policajac i kazao mi je da jeste. Ja sam potom pozvao druga koji radi u policiji da provjerim, a pozvao sam i patrolu, ali je on tada već pobjegao. Jedan iz Interventne mi je pokazao sliku na Fejsbuku i ja sam ga prepoznao - kazao je svjedok.

Optuženi Markuš ranije je priznao da se predstavljao kao policajac, ali da je to radio kako bi spriječio krivična djela. Prema navodima optužnice, Markuš se tereti da je u avgustu 2016. prepravio službenu legitimaciju policajca Todorovića, nalijepio svoju fotografiju, svoje ime i tako je koristio. Markuš je nedavno osuđen na četiri mjeseca zatvora jer je 12. decembra prošle godine prijetio pištoljem maloljetniku O. M. On se teretio da je počinio krivično djelo ugrožavanje  sigurnosti. 

Komentari: 1

drumsko razbojnistvo

16. 05. 2018 - 08:28

Radi se o veoma opasnoj pojavi da se privatnici predstavljaju kao panduri . Inace sami policajci u kasnim nocnim satima postavljaju zasjede na usamljenim , neosvijetljenim lokacijama tako da vozac sa strahom mora razmisljati jesu li pravi ili kriminalci mada i jedni i drugi zaustavljaju radi pljacke . Pravi ti otmu pare a krimosi mogu i glavu .
Novi komentar