Povodom napada na Oliveru Lakić

Odbor će saslušati čelnike bezbjednosnih službi i tužilaštva

Odbor za bezbjednost i odbranu donio je na današnjoj sjednici odluku da sasluša čelnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave policije (UP) Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), vrhovnog i glavnog specijalnog tužioca, povodom bezbjednosne situacije u zemlji i ranjavanja novinarke "Vjesti" Olivere Lakić.
Objavljeno: 16. 05. 2018 - 11:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Miodrag Vuković, rekao je da nema dileme da se trebalo sastati nakon posljednjih dešavanja u Crnoj Gori.

„Očekujem da će državni organi istrajati na otkrivanju i počinioca i nalogodavca napada na Lakić“, istakao je on, osuđujući atak na novinarku "Vijesti".

Odbor će saslušati ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, vršioca dužnosti direktora Uprave policije Veska Damjanovića, direktora ANB-a Dejana Peruničića, VDT-a Ivicu Stankovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Predsjednik Odbora, poslanik DPS-a Obrad Stanišić, najavio je da će od nadležnih organa tražiti da u što kraćem roku dostave informacije o bezbjednosnoj situaciji, s posebnim osvrtom na napad na novinarku “Vijesti”. Poslije toga će, rekao je, odrediti datum saslušanja.

Današnjoj sjednici je, prema riječima Stanišića, trebalo da prisustvuju i poslanici Demokratskog fronta, ali se ipak nisu pojavili.

Komentari: 2

vukašin M.

16. 05. 2018 - 11:32

Kao što vidite, liše g.Damjanovića , sve kadrovi iz osamdesetih i devedesetih godina. pregazilo vrijeme i....da ne nabrajam ako baš ne moram. A hipoteke i percepcija javnosti im ne idu u prilog.
VELMA

17. 05. 2018 - 05:49

Kao sto vidite odbor je sastavljen od partijskih satelita koji su odabrani da zavrse cirkusku prestavu za narod.Odbor koji ispituje stranacke kolege koja sprdnja ,prestava za idiote.Kako da oni stite gradane od svojih sefova
Novi komentar