Nema pomaka u istrazi

Četiri mjeseca od ubistva Ivanovića

Četiri mjeseca od ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića u Sjevernoj Mitrovici navršava se danas, a u istrazi nema pomaka, izjavila je funkcionerka inicijative Ksenija Božović.
Objavljeno: 16. 05. 2018 - 11:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Razočarani smo i ogorčeni, iako smo od prvog dana tvrdili da ubica nikada neće biti nađen", rekla je Božovićeva agenciji Beta i izrazila nezadovoljstvo jer se istraga, kako je rekla, sve više razvodnjava. 

Božović je dodala da Specijalno tužilaštvo poziva svjedoke koje je Osnovno tužilaštvo već ispitalo. 

"Nemam šta da kažem, četiri mjeseca su prošla, a pomaka nema", rekla je ona i dodala da se samo čuje "prebacivaje lopte" iz Beograda u Prištinu i obrnuto. 

Prema njenim riječima, Beograd apeluje da mu se pošalju satelitski snimci, Priština to stopira i ne izjašnjava se, a međunarodni predstavnici ćute. 

Švajcarski ambasador u Prištini Jan Huber Lebet rekao je juče, kako prenose mediji na Kosovu, da je Oliver Ivanović bio "čovjek koji je želio da napravi promjenu, izražavajući svoje mišljenje, a ipak nije mogao da bude instrumentalizovan". 

Božovićeva je kao jedini pomak navela peticiju GI SDP kako bi ulica ili trg u Sjevernoj Mitrovici dobio ime Olivera Ivanovića. Do sada je prikupljeno 1.500 potpisa, koje će podnijeti na sjednici Skupštine grada, rekla je ona. 

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu.   

GI SDP: Postaje jasno da je političko ubistvo

GI SDP je saopštila je da svima sve više postaje jasno da je ubistvo njihovog lidera Olivera Ivanovića političko ubistvo i da za njegovo rasvjetljvanje ne postoji politička volja.

U saopštenju se navodi da je tužno i žalosno da se poslije četiri mjeseca od ubistva Ivanovića postavljaju pitanja ko je naručilac i počinilac ubistva.

"Četiri mjeseca nema nikakvih informacija ni detalja o ubistvu, pozivaju se i saslušavaju članovi GI SDP i članovi porodice, dok od glavnog krivca za gnusni zločin ni traga", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se stvara utisak da se proces vraća na početak i da se razvodnjava sve s ciljem da se ubica nikada i ne pronađe.

"I dalje imamo optužbe vlasti iz Beograda i Prištine bez konkretnih dokaza i činjenica, a od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu imamo samo ambasadora Velike Britanije i ambasadora Švajcarske koji su se javno oglasili i iznijeli svoja viđenja stvari, dok je američka ambasada i dalje nema...", naveo je SDP.

Komentari: 0

Novi komentar