Simović sa predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine

Za Vojvodinu veoma značajna saradnja sa Crnom Gorom

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš, sastali su se sa predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i delegacijom Privredne komore Vojvodine.
Objavljeno: 16. 05. 2018 - 12:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom sastanka razmotrene su mogućnosti za unapređenje privredne saradnje Crne Gore i Vojvodine.

Sagovornici su se složili da, u prilog čvršćem povezivanju, ide i gradnja drumskog Koridora 11, kao i rekonstrukcija željezničke pruge od Beograda do Bara.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović rekao je da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te dodao da je važno da privredna saradnja bude dvosmjerna i usmjerena na dobrobit oba naroda.

„Raduje nas inicijativa koju pokrećete za izgradnju dionice autoputa do Boljara. Mislimo da je neophodna dvosmjernost u našoj robnoj razmjeni i da ona može dovesti do unapređenja dalje privredne saradnje. Naše komore ostvaruju saradnju koja je za primjer i upravo one treba da ovu energiju saradnje šire i na cijeli region”, istakao je potpredsjednik Simović.

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je saradnja sa Crnom Gorom za Vojvodinu veoma značajna, jer je, kako je istakao, na 11 mjestu kada je riječ o državama u kojima se realizuje izvoz iz Pokrajine.

„Sve ono što privreda stvori je vrsta temelja za razvoj svih drugih oblasti“, rekao je predsjednik Mirović.

Delegacija Crne Gore u dvodnevnoj je posjeti Srbiji, povodom održavanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. U delegaciji je i 50 privrednika iz Crne Gore.

Komentari: 0

Novi komentar