Poručio predsjednik KSCG

Đukanović: Podgorica do kraja godine dobija hram crnogorske košarke

„Prije svega želim da afirmišem ulogu Glavnog grada koji je odvojio značajna sredstva za održavanje ovog vrijednog objekta sportske ingrastrukture. U Crnoj Gori smo tokom posljednjih deceniju-dvije napravili mnogo vrijednih objekata sportske infrastrukture, ali ne bih rekao da smo imali uvijek odgovarajuću politiku održavanja, tako da se često događalo da u veoma kratkom roku ti objekti budu ruinirani i da vremenom mnogo prije nego što je to prirodno postanu neupotrebljivi za svoju osnovnu funkciju. Glavni grad uspostavlja jednu novu praksu. Obezbjeđuje sredstva za održavanje i za rekonstrukciju“, poručio je danas predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Milo Đukanović, prilikom obilaska kompleksa Sportskog centra „Morača“.
Objavljeno: 16. 05. 2018 - 14:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Obilazeći gradilište gdje se odvijaju radovi na rekonstrukciji Male sportske dvorane, on je izrazio zadovoljstvo što se kroz realizaciju ovog projekta  afirmiše i nova praksa partnestava, uključujući i javno-privatno partnerstvo.

„Košarkaški savez dobio je koncesiju na određeni broj godina od Glavnog grada. Rekonstrukcijom ovog prostora, koji je godinama bio neupotreljiv, dobićemo malu sportsku dvoranu. Mislimo da je to jako potrebno sportistima i Glavnog grada i Crne Gore. Veoma često  je velika dvorana preskupo mjesto za odigravanje određenih sportskih događaja i potrebana je bila i mala dvorana. Reonstrukcijom ove dvorane dobijamo mjesto gdje će se odigravati košarkaški, odbojkaški, rukometni, susreti i dobijamo dvoranu sa otprilike oko 2.200 mjesta, što će biti primjereno za mnoge sportske događaje koji će su u budućnosti događati u Glavnom gradu“, istakao je Đukanović.

Predsjednik Đukanović je naglasio da je potpisivanjem ugovora sa Glavnim gradom, Košarkaški savez se obavezao da realizovati investiciju koja je vrijedna око 4,5 miliona eura, u saradnji sa sponzorima, koji su obezbijedili novac da bi za uzvrat  imali određena prava, a sve u funkciji košarkaškog sporta.

milo2

„Ovdje će, dakle, biti hram crnogorske košarke sljedećih 20 godina i zadovoljstvo je da možemo da vidimo da se radovi dobro odvijaju, da je realo planiran rok završetka investicije  – do kraja ove godine i ja vjerujem da ćemo imati jedan novi kvalitetan sadržaj sportske infrstrukture za razvoj sporta u glavnom gradu i u Crnoj Gori“, zaključio je Đukanović.

„Zahvaljujem predsjedniku Đukanoviću što je podržao inicijativu Glavnog grada, jer to je naša obaveza budući da je Podogrica grad mladih, grad sportista, univerzitetski centar, što je nama koji radimo u gradskoj upravi dodatna obaveza da posvećeno radimo na stvaranju što boljih uslova za razvoj sporta, za ulaganje u sport i stvaranje najbolijh mogućih uslova za trening i takmičenje naših sportista koji to zaista zalsužuju svojim rezultatima, posebno van granica naše zemlje na međunarodnim takmičenjima, jer tako na najbolji način predstavljaju našu državu Crnu Goru“, istakao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Stijepović je pomenuo i da je Grad radio na natkrivanju vaterpolo bazena, te otvaranju varerpolo plivačkog kluba.

„To je investicija vrijedna 2.200.000 eura i tako smo raširili bazu za razvoj plivačkog i vaterpolo sporta, omogućili našim vaterpolistima da ugoste svoje kolege iz drugih zemlja i budu domaćin prestižnih međunarodnih takmičenja. Ova sala je takođe nešto što će služiti u te svrhe, jer će omogućiti da dvoranski sportovi dobiju više prostora i za treninge i za takmičenja, a nakon ovog događaja idemo da vidimo i kako ćemo rekonstruisati veliku salu u okviru Sportskog centra kako bi se u njoj mogle odigravati utakmice Eurolige. Dakle, mi smo u prethodne  četiri godine u sport u glavnom gradu uložili preko 22 miliona eura i ne samo kada je u pianju profesionalni sport. Uložili smo puno i kada je u pitanju rekretaivni sport za potrebe naših rekreativaca i sugrađana, izgradili 15 sportskih poligona, na desetine rekonstruisali, ugradili 24 sprave za vježbanje na otvorenom… Ovo je naša misija u kojoj istrajavamo i nastavićemo da i ubuduće ulažemo u naš sport i sportiste, oni to zaslužuju svojim reziltatima, a Grad ima potencijala i kapaciteta da odgovori toj svojoj obavezi“, zaključio je Stijepović.

milo3

Rekonstrukcijom male sale SC, koju Glavni grad realizuje u partnerstu sa Košarkaškim savezom Crne Gore, vrijedne preko 4,2 miliona eura, Podgorica će do kraja godine dobije novu multifunkcionalnu dvoranu sa 2200 mjesta, površine 4.970 kvadratnih metara, sa najmodernijim pratećim sadržajima, što će biti još jedan novi reprezentativan sportski objekat u sklopu SC Morača. Osim postojećih tribina uvode se sa sve četiri strane dodatne tribine. Na taj način Podgorica će imati još jedan prostor za dvoranske sportove poput košarke, odbojke, rukometa, malog fudbala i borilačkih sportova čime će se rasteretiti velika sala SC i stvoriti komforniji uslovi za trenažne procese i odigravanje zvaničnih utakmica za veći broj sportskih kolektiva. Takođe, nova sala će imati i montažno-demontažni bazen i mnogo pratećih sadržaja po evropskim standardima. U dvorani je posebno mjesto predviđeno za medije. Riječ je o galeriji za novinare koja će biti smještena iznad tribina. Takođe, prvi put u Crnoj Gori, u sali će biti instalirane i kamere koje će pružiti mogućnost praćenja utakmica i koncerata putem interneta, a dvorana će imati najmodernije svjetlosne i zvučne kompjuterizovane efekte, pa će poslužiti i za organizovanje koncerata klasične muzike, što do sada nije bilo moguće izvesti u Crnoj Gori.

Komentari: 6

MNE

16. 05. 2018 - 14:59

Bolje da Podgorica do kraja godine dobije Hram CPC!
On više voli

16. 05. 2018 - 20:35

košarku.
Objektivni

16. 05. 2018 - 15:02

Ja bih dao da radove oko rekonstrukcije uradi gradjevinska firma Nebojse Čovica . Ali uz ugovor , ( svaki dan kašnjenja penali od 1000000 Eura ) . On makar ima . Ali zato Srbi na Kosovu nemaju .
Semso

16. 05. 2018 - 18:00

Vidji buducega gradonacelnika kako su ga cusnuli u cos...A vrni se Mugi,bar si ispod pasa ima nesto drugo sem kaisa...
Commentator

16. 05. 2018 - 18:47

U kom svojstvu je Đukanović ovdje - gradonačelnik Podgorice, predsjednik Vlade, još neinaugurisani predsjednik države, predsjednik Košarkaškog saveza, ili u svojstvu predsjednika DPS-a koji vodi predizbornu kampanju za svoju partiju. U svakom slučaju, ni jedno od svega ovoga nije prihvatljivo.
Objektivni

16. 05. 2018 - 23:54

Objasni zasto ne kao predsjednik KSCG ??? Je li njemu u tij funkciji zabranjeno da radi trenutno najvazniji posao sa CG kosarku ???
Novi komentar