Rasvijetljena tri krivična djela

Lomili stakla, krali alkohol, pokušali da odnesu sef sa novcem...

Službenici policije rasvijetlili su tri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata i procesuirali E.M (18) i B.J (25) iz Nikšića.
Objavljeno: 16. 05. 2018 - 15:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dežurnu službu Centra bezbjednosti (CB) Nikšić je, kako se navodi, 8. maja obavijestio dispečer zaštitarske agencije da se aktivirao alarmni sistem na objektu marketa „Svaki dan“ u ulici Peka Pavlovića. 

Blokadom užeg lica mjesta, službenici CB Nikšić su spriječili nepoznatu osobu da pobjegne. 

Osumnjičeni je, kako je saopšteno, doveden u službene prostorije CB Nikšić, gdje je utvrđeno da se radi o E.M.(18). 

„Kriminalističkom obradom, službenici su došli do sumnje da je E.M. u društvu bezbjednosno interesantnog B.J (25), polomio staklo na marketu „Svaki dan“ i ukrao alkoholno piće i uređaj za automatsku obradu video zapisa“, kaže se u saopštenju.

Policija je kriminalističkom obradom došla do sumnje da su E.M. i B.J. 6. maja u naselju Dragova Luka počinili krivično djelo teška krađa u marketu „Idea“.

Oni su, kako se navodi, podesnim sredstvom polomili izlog stakla i iz objekta ukrali veću količinu cigareta, čokolada i alkoholnog pića. 

Službenici CB Nikšić su pretresli stan i prostorije koje koristi B.J. i pronašli dio otuđene robe iz marketa „Idea“ – Dragova Luka, koja je oduzeta. 

E.M. i B.J. su početkom maja, kako se sumnja, počinili krivično djelo teška krađa u pokušaju na štetu marketa „Idea" u naselju Ćemenca, tako što su prekinuli dovod električne energije u objektu i onesposobili alarmni sistem.

„Oni su upotrebom podesnog sredstva pokušali da ukradu sef sa novcem, koji je bio pričvršćen za zid u jednoj od prostorija objekta, a pošto nijesu u tome uspjeli odustali su od dalje namjere vršenja krivičnog djela i napustili objekat“, navodi se u saopštenju.

O događaju je, kako je saopšteno, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se E.M. i B.J. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri krivična djela, dvije teške krađe i jednu krađu u pokušaju.

Državni tužilac je osumnjičenog E.M. pustio da se brani sa slobode, dok je B.J. odredio zadržavanje u pritvorskim prostorijama CB Nikšić do privođenja sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.

Komentari: 0

Novi komentar