Generalni menadžer Sansa u Madridu

Kokoškov krenuo po Dončića

Rajan Mekdonou, generalni menadžer Finiks Sansa, otputovaće u Španiju kako bi obavio razgovore sa potencijalnim prvim pikom draftu – Lukom Dončićem.
Objavljeno: 16. 05. 2018 - 17:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Franšiza iz Arizone je prethodne noći dobila pravo da bira prva na predstojećem draftu, a u međuvremenu je za prvog trenera postavila Igora Kokoškova, čovjeka koji je prethodnog ljeta predvodio reprezentaciju Slovenije i upravo mladu zvijezdu madridskog Reala do zlata na Evropskom prvenstvu.

Mjesecima unazad u Sjedinjenim Američkim Država predviđalo se da će Sansi birati sjajnog centra Arizona Vajldketsa Diandrea Ejtona, ali se situacija promijenila poslije imenovanja srpskog stručnjaka.

"Naravno da i te kako cijenimo Igorovo mišljenje. On je naš trener, a ima i dobru istoriju procjenjivanja kao i razvijanja igrača. Dončića i njega vezuju sjajne uspomene pošto su zajedno postali prvaci Evrope, ali je i, pored svega toga, Luka je fenomenalan talenat – i može se reći da ga razmatramo u opciji kao prvog pika. Poznajući Igora, imaće jasan i snažan stav po pitanju Dončića, posebno zbog svega što se događalo prošlog ljeta. Opet, istovremeno, željeće svakako da izaberemo najbolju opciju po nas", rekao je Mekdonou za 'USA Today'.

Draft će biti održan 21. juna u Njujorku.

Komentari: 0

Novi komentar