Propust u KCCG

Kući otpuštena s tuđom bebom

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se do sada nečuvena situacija - sa majkom je otpuštena tuđa beba. “Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike -jedan neonatolog i dvije medicinske sestre”, saopšteno je iz KCCG.
Objavljeno: 16. 05. 2018 - 19:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište KCCG, porodilja i njen suprug nijesu ni slutili da dijete nije njihovo. Prvi je posumnjao otac. Primijetio je da je beba mnogo sitnija.

Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu djevojčicu i vidjela da im broj narukvice nije isti.

Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dijete. U KCCG potvrdili su da je došlo do zamjene beba.

“Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nijesu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen”, saopšteno je iz KCCG.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvijestio menadžment KCCG. Protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promjene radnog mjesta i suspenzije. Najavljuju oštriju kontrolu prilikom otpusta beba.

“Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dvije medicinske sestre”, saopšteno je iz KCCG.

U KCCG napominju da je ovo prvi put da se ovakav propust desio u njihovoj ustanovi.

“Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti”, saopštili su iz KCCG.

Roditelji nijesu htjeli pred kameru TVCG, ne žele da neko zbog te greške ostane bez posla jer se sve, kako kažu, završilo dobro.

Komentari: 4

rodjene 4 bebe

16. 05. 2018 - 21:31

a 3 zamijenjene . Tako je to kad se djeca otimaju od majki i nose u sporedne prostorije gdje sa njima mogu raditi namjerno ili nenamjerno sta im volja pa cak mijenjati ili prodavati kao u Srbiji. Otac ne moze ni vidjet dijete tako da mu mogu uvalit i crnca . Djeca moraju biti uz majku kao je praksa u uredjenim evropskim zemljama .
naturalna razmjena

16. 05. 2018 - 21:48

Ako su im uvalili zensko a zadrzali musko nebi me zacudilo da je neko platio da dobije naslednika pa makar iz tudjeg plemena .
komisija za dodjelu beba

16. 05. 2018 - 22:07

“Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike -jedan neonatolog i dvije medicinske sestre”, saopšteno je iz KCCG.------------------------------------------------------------------------------------Bogami slaba vajda od toga . Ako bebu dobro ne obiljeze flomasterom - markerom prilikom odvajanja od majke ni ona ga vise poznati ne moze posto ga vise ne vidja do izlaska .
Lijevom stranom

16. 05. 2018 - 22:42

Počinje i u toj oblasti krimimal, kao da nas ima 200 milijona ,
Novi komentar