Demos i UCG se posvađali zbog odluke Vrhovnog suda

Čiji je Lekić predsjednik

Vrhovni sud Crne Gore usvojio je zahtjev za ispitivanje sudske odluke i ukinuo presudu Upravnog suda, kojom je bila potvrđena skandalozna odluka Ministarstva javne uprave, da odbije zahtjev za upis u registar odluke skupštine Demosa o izboru Gorana Danilovića za predsjednika stranke, saopštio je juče Savo Šofranac, potpredsjednik Izvršnog odbora Ujedinjene Crne Gore.
Objavljeno: 17. 05. 2018 - 07:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šofranac je ustvrdio da je odlukom Vrhovnog suda utvrđeno da se ,,Miodrag Lekić lažno predstavlja kao predsjednik Demosa“. Iz Demosa je stav Ujedinjene Crne Gore ekspresno demantovan, ali ni Danilovićeva ni Lekićeva stranka juče javnosti nijesu objelodanile kompletan sadržaj presude Vrhovnog suda.

- Vrhovni sud je tražio od Upravnog suda da kompletira obrazloženje već usvojene presude. I to segmentom tretiranja odnosa statutarnih odredbi stranke i lica koje je molbom podnijelo zahtjev da postane predsjednik, sada već dvije stranke - tumače u Demosu.

Oni podsjećaju da odluka Vrhovnog suda ne daje pravo pu- čistima da na osnovu skandala ,,notarske većine“ kao osnova za privatnu skupštinu, na hajdučki način otmu stranku.

- Nećemo se baviti pretenzijom trajanja farse, još manje uličarskim saopštenjem koje potpisije S. Šofranac u kojem javno falsifikuje odluku Vrhovnog suda, čak drsko dajući zadatke Upravnom sudu i Ministarstvu - saopšteno je iz Demosa.

Iz Ujedinjene Crne Gore su, međutim, ustvrdili da ,,odluka Vrhovnog suda potvrđuje ispravnost njihovih stavova“.

- Takođe, ovo je dokaz da se Miodrag Lekić mjesecima unazad lažno predstavlja kao predsjednik Demosa, koji je sa šačicom istomišljenika uzurpirao imovinu stranke i nezakonito prisvojio novac poreskih obveznika, koji je predviđen za finansiranje redovnog rada naše političke organizacije - navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo javne uprave donijelo je 13. 9. 2017. rješenje kojim se odbija zahtjev Gorana Danilovića da Miodrag Lekić bude izbrisan iz registra političkih partija kao predsjednik Demosa, a da se na njegovo mjesto upiše Goran Danilović. 

Danilović se potom, iako je osnovao svoju stranku Ujedinjena Crna Gora, žalio Ministarstvu, Tužilaštvu, Upravnom sudu, a potom i Vrhovnom sudu. Upravni sud je potvrdio nalaz Ministarstva javne uprave.

Komentari: 2

BODIN

17. 05. 2018 - 08:02

Može Danilović biti i predsjednik i treće stranke sa kojom je najviše vezan- DPS-a
Freeman

17. 05. 2018 - 09:10

Skandalozna odluka Ministarstva uprave i Upravnog suda morala je pasti na Vrhovnom sudu iz jednostavnog razloga jer su svojim odlukama potvrdili da se ne može promijeniti predsjednik stranke bez njegove saglasnosti,što je prosto nevjerovatno !.To znači da ako aktuelni predsjednik stranke sam ne podnese zahtjev za promjenu ovlašćenog lica u registru ,promjene ne može biti.Oni su svojim odlukama osporili princip da svako može biti smijenjen na način kako je i biran !.I mi hoćemo i EU sa ovakvim institucijama !!!???.
Novi komentar