Presuda okrivljenom za lažno legitimisanje građana

Markušu osam mjeseci zatvora

Bojan Markuš osuđen je juče na osam mjeseci zatvora jer se prošle godine lažno predstavljao kao policajac.
Objavljeno: 17. 05. 2018 - 07:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Presudu je donijela sutkinja Osnovnog suda Željka Jovović. Ona je juče kazala da je Markuš osuđen za falsifikovanje isprava četiri mjeseca, a za krivično djelo lažno predstavljanje pet, pa mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od osam mjeseci.

Ona je u obrazloženju presude pojasnila da je činjenično stanje utvrđeno iz iskaza optuženog i svjedoka koji su saslušani tokom postupka. Markuš je u završnoj riječi rekao da se kaje i da mu je žao zbog svega.

On je ranije priznao da se predstavljao kao policajac, ali da je to radio kako bi spriječio krivična djela. Prema navodima optužnice, Markuš se tereti da je u avgustu 2016. prepravio službenu legitimaciju policajca Todorovića, nalijepio svoju fotografiju, svoje ime i tako je koristio.

Markuš je nedavno osuđen na četiri mjeseca zatvora jer je 12. decembra prošle godine prijetio pištoljem maloljetniku O. M. On se teretio da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Komentari: 2

Guest_18618

17. 05. 2018 - 12:26

KOLIKA JE KAZNA ZA NOSENJE ORUZJA?
Nesho70

18. 05. 2018 - 13:13

Minimalna zakonska kazna za nelegalno nošenje oružja je 3 godine. Ovaj tip je još i prijetio tim oružjem a dobio samo 4 mjeseca.
Novi komentar