Lokalni izbori

Pešić: SD Bar će podsticati razvoj malog i srednjeg biznisa

Socijaldemokrate Bar će se snažno zalagati za stvaranje adekvatnih uslova za razvoj preduzetništva, odnosno konkurentnih malih i srednjih preduzeća kao glavnih pokretača dugoročnog i održivog privrednog razvoja naše opštine u narednom periodu, kazao je Janko Pešić, kandidat na listi “Socijaldemokrate – Mićo Orlandić – Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”.
Objavljeno: 17. 05. 2018 - 09:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Socijaldemokrate ističu važnost oslanjanja na ekonomsku filozofiju koja za posljedicu ima stvaranje stabilnog srednjeg sloja stanovništva kao okosnice privrednog razvoja.

“Dugoročan i stabilan privredni razvoj mora biti lišen populističkih ekonomskih zahvata koji imaju kratkoročni efekat. Umjesto glomaznih privrednih subjekata sa hiljadama zaposlenih, treba podizati manje, profitabilnije i lakše održive proizvodne i druge sisteme, odnosno prerađivačke kapacitete, koji se brže i lakše mogu prilagođavati zahtjevima tržišta. Neophodno je da stvaramo uslove za veću fleksibilnost naše ekonomije, odnosno moramo se brže prilagođavati savremenim ekonomskim tokovima, jer je jedini cilj pravih sljedbenika izvorne socijaldemokratske ideje u Baru, lijep i ugodan život svih naših sugrađana od rezultata svog rada”, kazao je Pešić.

Kako je dodao, upravo u cilju stimulisanja preduzetništva i podsticanja osnivanja, razvoja i održivosti malog i srednjeg biznisa, u njihovom programu su predvidjeli osnivanje Agencije za ekonomski razvoj opštine Bar.

“Bar, kao grad koji se najbrže razvija u ovom dijelu Evrope, zaslužuje da ima svoju razvojnu agenciju, i upravo osnivanje te institucije će biti prioritet barskih Socijaldemokrata nakon izbora 27. maja. Sredstva za poslovanje Agencije obezbijedićemo iz budžeta opštine Bar, posredstvom koje ćemo obezbijediti preko pet miliona eura za podsticanje zapošljavanja, za kreditiranje u funkciji stimulisanja poljoprivrede, turizma i malog i srednjeg biznisa i obavljanje ostalih poslova i aktivnosti kojim se obezbjeđuje podrška unaprijeđenju preduzetništva i ekonomskom razvoju naše opštine, što će u konačnom dovesti do značajnog smanjenja nezaposlenosti u našem gradu”, naveo je Pešić.

Komentari: 0

Novi komentar