Na marginama samita u Sofiji

Marković i Supila dogovorili jačanje saradnje Crne Gore i Finske u oblasti energetike

Predsjednici vlada Crne Gore i Finske Duško Marković i Juha Sipila ocijenili su da dvije države imaju mogućnost snažne saradnje u oblasti energetike te zaključili da resorna ministarstva dviju vlada treba da pripreme Memorandum o saradnji Crne Gore i Finske u oblasti energetike.
Objavljeno: 17. 05. 2018 - 13:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku, održanom u Sofiji na marginama Samita Evropske unija – Zapadni Balkan, zaključeno je da dvije prijateljske zemlje održavaju dobre i kvalitetne bilateralne odnose te da obje strane vide prostor u daljem snaženju odnosa jačanjem ekonomske saradnje.

 

Predsjednik Marković informisao je premijera Sipilu o izvanrednim energetskim potencijalima Crne Gore pogotovo u obnovljivim izvorima energije kao i o našoj spremnosti da istoristimo iskustva Finske kao i da privučemo finske investitore, posebno u oblasti energetike.

 

Govoreći o našem procesu evropske integracije premijer Sipila je ocijenio da iza uspješnog procesa evrospke integracije stoji naporan rad na reformama i čestitao Vladi na odličnim ekonomskim rezultatima ocijenivši da vidljivi rezultati predstavljaju dobru osnovu i za reforme u drugim oblastima.

Komentari: 0

Novi komentar