Od danas

Vojska Crne Gore jača za 66 pripadnika

Vojska Crne Gore od danas je jača je za 66 pripadnika, vojnika po ugovoru, oficira i podoficira,  koji su nakon svečanog polaganja zakletve u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu, stupili u njene redove.
Objavljeno: 17. 05. 2018 - 13:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Novu generciju vojnika, pozdravio je državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Slobodan Filipović, sa uvjerenjem da će većina njih do kraja godine biti uključena i u prve vježbe na terenu.

"Zakletvu koju ćete danas dati je obećanje da ćete braniti i štititi Crnu Goru i njene građane u svim uslovima i od svih oblika ugrožavanja. Nikad ne zaboravite, gdje god bili i ma šta radili, da dok god nosite ovu časnu uniformu, na prvo mjesto vam uvijek mora biti Crna Gora", naglasio je Filipović.

Iako vojni poziv nije nimalo jednostavan, a u današnjem regionalnom i globalnom okruženju i izazovima sa kojima se susrijećemo traži se stalno usavršavanje i neprekidni rad na razvoju sposobnosti, Filipović je poručio vojnicima da je članstvo u NATO-u garant da će Crna Gora biti bezbjedna i sigurna, a njena Vojska obučena i opremljena.

vojska2

"Ministarstvo odbrane obezbijediće najbolje uslove za osposobljavanje i modernizaciju Vojske, a Generalštab će najbolje odabrati da vam prenesu znanja i vještine na čelu sa komandantima koji vam trebaju biti uzor u vojničkoj karijeri.  Zato sa pravom kažemo da ste vi  nova snaga Vojske Crne Gore”, istakao je Filipović.

Državni sekretar posebno se zahvalio porodicama vojnika,  uvjeravajući ih da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore svu pažnju i snagu usmjeriti na bezbjednost i dobrobit njihove djece i supružnika, kao i da će svi pod istim uslovima imati priliku da se obučavaju, dokažu i napreduju.

 

Komentari: 0

Novi komentar