kandidat za odbornika na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu”, advokat Željko Sekulović" /> kandidat za odbornika na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu”, advokat Željko Sekulović" />

Kandidat SD-a za odbornika

SEKULOVIĆ: Dosljedno za sigurniju Podgoricu

Socijaldemokrate Podgorice predstavile su dio predizbornog programa “Dosljedno za bezbjedan grad”. Tom prilikom, članovi Omladine Socijaldemokrata razgovarali su sa građanima Glavnog grada i sproveli anketu o stanju u gradu. Ovim povodom, javnosti se obratio kandidat za odbornika na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu”, advokat Željko Sekulović
Objavljeno: 17. 05. 2018 - 14:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Svjedoci smo sve učestalijih primjera nasilja u školama, napada na naše starije sugrađane, učestalih krađa bicikala, uništavanja gradskog mobilijara i dr. Socijaldemokrate su u dijelu programa - Dosljedno za bezbjedan grad predložili set mjera u cilju adekvatnog odgovora na ovaj izazov", naveo je Sekulović.

Kao dio buduće vlasti, iniciraćemo ideju ponovnog uvođenja pozornika, odnosno policajaca zaduženih za određene kvartove. U saradnji sa nadležnim državnim organima razmotrićemo mogućnost instalacije stacionarnih radarskih sistema za detekciju brzine kretanja vozila i video nadzora na ključnim gradskim lokacijama, saobraćajnicama, kao i javnim površinama gdje dolazi do značajne devastacije, uništenja i otuđenja gradske infrastrukture i objekata.

"Osim toga, Socijaldemokrate će u cilju generalne prevencije, odnosno sprječavanja vršenja krivičnih djela sa elementima nasilja kako u školama tako i izvan njih, inicirati formiranje pravnog tima sastavljenog od renomiranih advokata i pravnika, koji će vršiti edukativne radionice i predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola, u kojima bi se maloljetnicima, kao najosjetljivoj kategoriji društva, ukazalo na pravne posljedice protivpravnog ponašanja u društvu. Učenicima bi se naveli i primjeri iz krivične prakse, te propisane kazne za krivična djela. Na taj način bi se uticalo na maloljetnike da pri svakoj primisli na protivpravno ponašanje, odnosno nasilje, budu svjesni sankcije koja slijedi", istakao je Sekulović.

Na predavanjima pravničkog tima učenicima će se prezentovati  njihova prava i procesni putevi u slučajevima kada su žrtve nasilja, a maloljetnicima koji su već počinili neko krivično djelo ili prekršaj sa elementima nasilja, dati pravni savjeti u cilju njihove što brže resocijalizacije  u građanske društvene tokove.

 

Komentari: 0

Novi komentar