Povodom smjene doktora Miketića

Sindikat doktora: Tražimo hitnu smjenu Hrapovića

Sindikat doktora traži hitnu smjenu ministra zdravlja Kenana Hrapovića  i povlačenje sa mjesta direktorice KCCG Zorice Kovačević, saopštila je predsjednica Sindikata doktora medicine, Milena Popović Samardžić.
Objavljeno: 17. 05. 2018 - 15:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Tražimo hitnu smjenu ministra Hrapovića za kojega se vezuju brojni skandali, a koji nisu bili povod njegove smjene. Ovo sugeriše dvostruke aršine Vlade. Potrebno je stati sa postavljanjem političara a ne stručnjaka na važne pozicije u zdravstvu, stati sa žrtvovanjem ljekara i ovo je naša poruka cijeloj Vladi. Ljekari ce se najzad probuditi i stati u zaštitu svijih interesa. Država ništa ne čini da ovaj ambijent učini sigurnim za rad jednog ljekara i vrlo lako ih se odriče. Mozda je vrijeme da se pokaže kako bi izgledao jedan dan u Crnoj Gori da ljekari stanu. Vrlo smo razočarani i sa javnim nastupom i reakcijama direktorice KCCG Zorke Kovačević, koja u brojnim slučajevima nije bila na visini zadatka kada je ljekare trebalo odbraniti od javnog linča ili zaustaviti njihov odliv iz javnog zdravstva zbog čega smatramo da bi se trebala povući sa mjesta direktorice najveće crnogorske ustanove", dodala je Popović Samardžić.

Komentari: 4

123t

17. 05. 2018 - 16:39

Sampion ministar po broju skandala u njegovom mandatu
68413

17. 05. 2018 - 16:54

G.Samardzic ispolitizidila svoj komentar,u funkciji.političkog marketinga pred lokalne izbore Kako ona izvršava svoje dužnosti.
podrska

17. 05. 2018 - 22:23

Svi treba da odbranimo doktora Miketica .Ne treba dozvoliti da nesavjesni i losi unistavaju zivot i karijeru odlicnog ljekara , ni sada ni nikada !
Pravda za Hrapa

18. 05. 2018 - 15:40

Nemojte se grijesit,Kovacevic je pravnik,a Hrapovic ekonomista, oni sigurno znaju bolje od vas doktora sta vama treba. Sledeca zamjena ce im bit neko sa poljoprivrednim fakultetom samo ako je podoban korumpiranoj dpssd vrhuski.
Novi komentar