Odgovornost za sve učinjeno je isključivo moja

Radovanović: Pokušao sam da interpretiram šalu britanskog komičara Džervejza

Osjećam ogromnu potrebu da još jednom uputim javno izvinjenje svima onima koji su se našli uvrijeđenim mojim riječima izgovorenim drugog maja na konferenciji za medije u Lisabonu, kada sam pokušao da interpretiram šalu britanskog komičara Rikija Džervejza - navodi se u novom javnom izvinjenju crnogorskog muzičara Vanje Radovanovića.
Objavljeno: 17. 05. 2018 - 20:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Javno izvinjenje Vanje Radovanovića prenosimo bez redakcijskih intervencija.

''Kada sam je ispričao, nijesam imao ni primisao u glavi da se šalim sa djecom koja imaju oštećenja sluha, vida i govora, i/li djecom koja su oboljela od kancera , već sam taj vic ispričao misleći da će svi razumjeti da se on zapravo bavi okrutnošću života. Na žalost, većina to nije razumjela, jednako kao ni moju šalu upućenu ženama iz delegacije i meni je najiskrenije žao zbog toga. 

Izrugivanje s jednom bolešću kao što je kancer i stanju, kao što je invaliditet, ili ženama jer su žene, odnosno različitostima, takođe, nije bila moja namjera, jer sam još kao mali i sam osjetio kako je izgubiti nekog najdragocijenijeg i to jednu ženu, zbog bolesti i nipošto sebi ne bih dozvolio, niti oprostio da mi to bude predmet šale.

Odgovornost za sve učinjeno je isključivo moja, a ne nikako bilo koga od članova  naše delegacije i veoma mi je žao što su se zbog mene našli u veoma nezavidnoj situaciji, ne samo oni, već cijela ekipa RTCG-a, koja je više od 3 mjeseca na ovom projektu radila svoj posao izuzetno časno, predano i profesionalno (što dokazuje i nagrada za najbolju od 43 delegacije na Eurosongu) i želim da naglasim da preuzimam apsolutnu odgovornost za svoje postupke i sve što se dešava.

Meni kao pojedincu su uvijek smetali stavovi i odnos društva prema djeci koja su drugačija na bilo koji način. Zato sam nebrojeno puta sam bio podrška različitostima jer bi one trebale biti vrijednost ovog društva, a morale bi imati podršku sistema.

Oni koji me poznaju, znaju da kroz život idem trudeći se da budem čovjek i da govorim više kroz djela, a manje kroz riječi. Tako će uvijek biti.

Opraštam onima, koji su u reakcijama na moje riječi, meni, mojoj djeci, mojoj porodici prijetili, proklinjali, željeli najgore, spominjali sanduke i djecu u istoj recenici, spominjali one koji više ne mogu ništa da kažu.

Hvala svima koji nijesu pristali na hajku.

Vjerujem da ćemo se moja porodica i ja od ovoga oporaviti, da ću svojim radom i angažovanjem, prije svega djeci i ugroženim grupama, ali i svima ostalima,  opet dokazati da su mi namjere bile časne i da to, ništa, pa ni jedan nepromišljeni vic ili šala na račun žena, ne može promijeniti.

Još jednom duboko izvinjenje svima koji su bili uvrijeđeni.

S poštovanjem,

Vanja Radovanović'', navodi se u izvinjenju.

Komentari: 7

R

17. 05. 2018 - 20:38

Nije bitno izvinjenje, razočarao si sve , jer vic koji si ispričao govori samo o tebi koliko si glup. A štetu koju si napravio sebi teško da možeš ispraviti makar se izvinjavao svaki dan, jer te niko više neće gledati kao prije.
Nijesi dorastao

17. 05. 2018 - 21:36

Pogriješio si “ debelo” a suština je ono sto je napisao R. Ispao si izuzetno ograničen, sa vrlo skromnim mogućnostima percepcije. Zacuti, radi svoj posao, pa ćeš možda nešto i ispraviti. Objektivno ni pjesma ni ti nijeste na nivou Eurovizije, jer je trebala ici djevojka koja je izgubila u takmičenja sa tobom, a čija je pjesma i interpretacija bila neuporedivo bolja.
Vanja

17. 05. 2018 - 23:07

Radovanovicu, veliki oprastaju, posebno onima koji kao ti iskreno traze oprost!!!.
Podrška za Vanju

17. 05. 2018 - 23:08

Pogriješio si i skupo platio nepromišljenost. Šteta što ti ni porodica nije bila poštedjena posljedica. Ali zar svi mi nijesmo nekada u životu uradili nešto što nije trebalo? Zato glavu gore, pjevaj jer to dobro radiš, batali viceve i dokaži da si profesionalac. Svako čudo za tri dana. Tvoj ispad polako pada u zaborav pred novim dogadjajima koji su predmet nteresovanja dežurnih kritičara.
Mirko Omrčeni Beograd

18. 05. 2018 - 01:16

Kako te nije sramota da se pojavljuješ? To što si javno izjavio sa namjerom da budeš duhovit nikada neće reći dobar čovjek.Aruku na srce nijesi bolji ni pjevač.
Kićun

18. 05. 2018 - 07:43

Jedino da je pjesmu otpjevao Fredi Merkjuri. A ovako...
Lupetalo

18. 05. 2018 - 11:48

Budala. Šta drugo reći
Novi komentar