Parača o vandalima na putevima

Ne stižemo da obnovimo sve što ukradu

Koliko će Direkciju za saobraćaj koštati postavljanje nove opreme za rasvjetu u tunelu ,,Mekavac“ znaće se narednih dana, nakon procjene stručnjaka. Do postavljanja nove opreme, tunel dug 180 metara na magistralnom putu Podgorica - Cetinje - Budva biće u mraku.
Objavljeno: 19. 05. 2018 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ne stizemo da obnovimo sve sto ukradu
Foto: D. Mijatovic

Lopovi su u noći između nedjelje i ponedjeljka polomili ormariće, koji se nalaze na početku i na kraju tunela u kojima je smještena elektroinstalacija. Od tada je ,,Mekavac“ u mraku. Pretpostavlja se da su počinioci tražili bakarni kabl, kad ga nijesu našli iskidali su sve žice.

OPREMA

Taj tunel rekonstruisan je prošle godine. Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača kaže da je ukupna vrijednost radova i opreme za rasvjetu koštala oko 250.000 eura. Najmanje toliku štetu napravili su vandali početkom ove sedmice.

- Kolika je šteta kada je riječ o samoj opremi znaćemo nakon što u ponedjeljak tunel obiđu inženjeri firme koja je instalirala opremu – kazao je Parača ističući da je ugrađena najsavremenija javna rasvjeta sa led sijalicama.

On je na konferenciji za novinare koju je, kako je objasnio, sazvao ,,da bi uz pomoć medija apelovao na vandale da se zaustave“, kazao da krađa kablova i elektroinstalacija u tunelu „Mekavac“ nije usamljen slučaj. Ranije je obijena trafostanica u tunelu kod Berana, a istu sudbinu doživjele su i dvije trafostanice teške po nekoliko stotina kilograma u tunelu ,,Ivica“ na putu prema Žabljaku. Počinioci nijesu otkriveni.

- Vandalski čin u ,,Mekavcu“ nije usamljen. Imamo problem sa signalizacijom koja je takođe na meti lopova. Na putu Podgorica - Budva tri, četiri puta smo obnavljali saobraćajne znakove, dešava se da ih tokom noći nestane od 50 do 100 komada! Ne stižemo da obnovimo koliko lopovi pokradu – rekao je Parača.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 8

govanda

19. 05. 2018 - 06:54

Vrnu li ti one 180000 e sto okalapi ka otpremnini Superhiče....
Niksicanin

19. 05. 2018 - 07:13

Neka smjene nacelnike policije u tim gradovima dje nestaje signalizacija po tunelima kad su nesposobni.Zemlja cuda da neko ukrade rasvjetu iz tunela'u porodilistu dolazi do zamjene beba .
NIK

19. 05. 2018 - 08:15

Vidjeli da kradu i ovi ministri,visoki funkcioneri ugledni gradani,patrioti,bizmismeni,tuzioci ,policija,istrazni organi ,sluzbenici...........eto red je da se i oni ukljuce u vasu obnovu zemlje
400 god

19. 05. 2018 - 10:28

Sjećam je jedne situacije u jednoj ZAPADNOJ EVROOSKOJ ZEMLJI ,,D" , JEDAN NAŠ IZ CG ZAPOŠLJEN U MEGAMARKET , U SREĐIVANJU ROBE I OSTALOG U TOM MARKETU ,PROLAZEĆI PORED PEKARE KOJA JE U SKLOPU MARKETA, UZEO JE JEDAN ,,KROSAN,, POSLUŽIJO SE DA UBIJE GLAD ,, CIJENA (49 centi) DOLAZI ŠEF TOG SEKTORA I NA LICU MJESTA GA OTPUSTA SA POSLA.
Poskidajte sve

19. 05. 2018 - 11:39

Kratak tunelic vidi se sa ulaza izlaz. Osvjetljenje potpuno nepotrebno .
Milos

19. 05. 2018 - 12:58

Da moras platiti stetu iz svog dzepa, debelo bi obezbijedio tunel...Ovako, poslupice gorivo, voda, vazduh , kako bi se nadoknadila steta koju pravis ti i tebi slicni, nesposobni poslusnici. Ili da od one otpremnine platis ovo, steucnjace?
@Miloš

19. 05. 2018 - 13:53

Ima on i poslaničku penziju. Ali, kao što vidiš Milo bez njega i njemu sličnih ne može, dok na birou po deset godina čuče.
Slobodasn Gluščević

19. 05. 2018 - 22:39

Ima ljidi koji samo prave štetu bez ikakve kosristi izakoga
Novi komentar