Blic piše

Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, osuđeni za zločine protiv čovječnosti počinjene tokom devedesetih u Vojvodini, kupio je kuću u Hrtkovcima - mjestu koje je sinonim za progon sremskih Hrvata, piše Blic.
Objavljeno: 19. 05. 2018 - 11:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Lider radikala se vraća među ljude koje je proganjao“, naslov je teksta u kojem se navodi da je Šešelj kupio nekretninu koja se nalazi u Školskoj ulici, u samom centru tog vojvođanskog sela, samo 300 metara od katoličke crkve Svetog Klementa.

Kako saznaje Blic, čelnik SRS-a je kuću kupio na ime svog sina Mihaila, a kupoprodajni ugovor potpisan je u petak kod javnog bilježnika u Rumi.

Reagujući na tu vijest predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov izjavio je da to unosi nespokoj među preostale Hrvate u tom selu i Sremu.

“Dok se Republika Srbija jasno i nedvosmisleno ne odredi spram presude suda u Hagu o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini i ne preduzme adekvatne mjere, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj činiće i nadalje ono što mu se prohte“, naveo je Žigmanov u izjavi za hrvatske medije u Vojvodini.

Šešeljev ponovni dolazak na mjesto stradanja Hrvata, dodao je, “ne samo da je strahotan, već uveliko banalizuje zločine, što onda unosi nespokoj među ovdašnje Hrvate“.

“I to je ono što ne bi trebalo da brine samo vojvođanske Hrvate, nego i vlasti Republike Srbije, a svoje interesovanje i dalje bi trebalo da pokazuju i Republika Hrvatska, te međunarodne institucije i organizacije“, zaključio je čelnik DSHV-a.

Komentari: 5

hrvatska do zemmuna

19. 05. 2018 - 11:48

Sad moze uci u svako doba u svoje selo. Kao najuglednijem seljaku sleduje mu funkcija sefa MZ .
Zaslužan četnički vojvoda

19. 05. 2018 - 15:48

Zaslužio je da mu tu kuću praćkom čestitaju sva đeca Hrtkovaca!
Naum

19. 05. 2018 - 15:54

Sad će Hrtkovčani da se namirišu užeglog smrada!
Bolest na Balkanu

19. 05. 2018 - 17:10

Hrvati i svi neSrbi u Srbiji treba da napuste Srbiju i ne kvare idilu zivota Srba u Srbiji
Krmak utovljeni cetnicki

20. 05. 2018 - 03:57

Ova krmcina ce tamo da terorise te jadne seljane jer mu Srbija to dozvoljava. Da ovo ne odgovora Srbiji, ne bi on ovu sprdnju mogao da radi Sto mislite sto je stvarni razlog sto mu se ovaj teror dozvoljava?
Novi komentar