U četvrtak i petak

Filmski program Seanema Green u Ulcinju

NVO “Ja djelujem!” i Seanema Green u saradnji sa Green Culture Forum-om pripremili su filmski program i otvorenu diskusiju sa javnošću na temu efikasnog očuvanja i primjene održivih mjera za zaštitu prirodnog okruženja.
Objavljeno: 19. 05. 2018 - 21:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Program će se održati u četvrtak i petak na ostrvu Ada u Ulcinju . Prvog dana, u saradnji sa javnim i privatnim srednjim školama, kao i sa osnovnim školama u Ulcinju, NVO “JA djelujem!” se angažovala da učenicima prikaže dokumentarni film National Geographic-a, "Prije poplave".

Dokumentarac prati  putovanje poznatog i publici dragog glumca kao i važnog advokata za zaštitu životne sredine, Leonarda DiKaprija, preko pet kontinenata ne bi li publici pružio bliži uvid u posljedice klimatskih promjena na planeti Zemlji. Svrha ovog programa je da se učenici upoznaju s značenjem i važnošću zaštite životne sredine. Ekranizacija filma će biti održana u četvrtak, 24. maja, u 11:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu u Ulcinju. Nakon završetka filma, Seanema Green će pozvati govornike Green Culture Forum-a, tri istraživača iz Engleske, da održe otvorenu diskusiju sa javnošću. 

Četvrtak uveče, sa početkom u 21:00 sat, organizatori će prikazati publici DiKaprijev dokumentarac u neponovljivom okruženju ostrva Ada Bojana na plaži "Barbana". Prikazivanju će prethoditi i poseban program, dokumentarni film Leeway Collective-a, "Jedna za Rijeku – Istorija o Vjosi", viđene iz jedne drugačije perspektive, sudbine poslednje "divlje" rijeke i "plavog srca Evrope", Vjose. Za petak 25. maj, organizatori su pripremili projekciju dokumentarnog filma bivšeg američkog podpredsjednika Al Gora "Neprijatna istina". Snimljen prije jedne decenije film prati bivšeg podpredsjednika na njegovom putovanju širom svijeta ne bi li obučio vojsku aktivista i uticao na međunarodne klimatske politike. Seanema Green je omogućen u saradnji sa Green Culture Forum-om i uz podršku Turističke organizacije u Ulcinju, Centra za kulturu, udruženja Martin Schneider-Jacoby i medijskog partnera UL-Info portala. Poseban doprinos dale su javne i privatne srednje škole, kao i osnovne škole u Ulcinju. 

 

Ulaz će biti besplatan za sve posjetioce programa!  

Komentari: 0

Novi komentar