Finale LŠ

Pohlepa ne zna za granice – karta i avion 20.000 eura

Do finala Lige šampiona ostalo su još četiri dana, a navijači Liverpula sve glasnije se žale na astronomske cijene karata.
Objavljeno: 22. 05. 2018 - 12:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Real Madrid pokušaće u subotu u Kijevu da ispiše nove stranice klupske istorije, ali i istorije evropskog i svjetskog fudbala, pošto ima priliku da osvoji treću uzastopnu titulu u elitnom takmičenju.

Za duel na Olimpijskom stadionu u glavnom gradu Ukrajine – kapaciteta 63.000 mjesta, oba tima dobila su po 16.626 karata, ali su one daleko skuplje kada su u pitanju mjesta za navijače 'Crvenih'.

Na sajtu 'Ticketbis', na kome se mogu preprodavati ulaznice, najjeftinija karta u sektoru 'Kraljevskog' kluba košta nešto manje od 470 eura, a u sektoru tima sa Enfilda čak 1.500. Spomenute karte koštale su tek nešto više od 75 eura kada su zvanično puštene u prodaju preko klubova.

"Situacija je nebulozna jer je dozvoljeno da treća strana ostvari veliki profit. Tako ćemo imati situaciju da će veliki broj onih koji ne navijaju za Real ili Liverpul doći do karata, odnosno imati priliku da zaradi novac", rekao je Nil Atkinson, navijač Liverpula i domaćin podkasta 'Anfield Wrap', u razgovoru za BBC.

2205karels

Cijene su još više kada se radi o neutralnim sektorima, pa tako imamo situaciju da je ulaznica za četvrti nivo sada 1.450 eura, dok su one za drugi nivo sada – koje su prvobitno stajale 340 eura – nenormalnih 17.000!

Sa sajta navode da godišnje više od 300.000 ljudi nabavlja karte upravo preko njih, navodeći da su u prethodnih nekoliko dana prodali oko 120 karata za finale Lige šampiona.

Ni na drugim sajtovima ovog tipa situacija je gotovo identična, pa se i na 'Ticketgum' karte mogu naći za više od 1.500 eura.

Istovremeno, ništa bolja situacija nije ni sa avio kartama, odnosno smještajem u Kijevu. Povratni letovi kreću se od 1.600 eura pa naviše, a pohlepi nisu odoljeli ni hotelijeri – čiji je bezobrazluk išao do te mjere da su navijačima otkazivali već zakazane aranžmane.

Komentari: 0

Novi komentar