Dragaš saopštio

SD će se zalagati da Bar dobije novu, modernu bolnicu

Zdravstvena i socijalna zaštita zauzimaju posebno mjesto u izbornom programu Socijaldemokrata Bara za predstojeće lokalne izbore, pa iz te partije poručuju da će se zalagati da najveći primorski grad dobije novu, modernu bolnicu sa mnogo većim kapacitetima i boljom zdravstvenom uslugom, koja bi bila svojevrsni zdravstveni centar na primorju.
Objavljeno: 22. 05. 2018 - 14:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kandidat na listi “Socijaldemokrate – Mićo Orlandić – Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara” Simeun Dragaš ocjenjuje da bi se time rasteretili i kapaciteti Kliničkog centra u Podgorici.

“Obezbijedićemo neophodna sredstva za izradu projekta nove bolnice u Baru u saradnji sa nadležnim Ministarstvom zdravlja, kako bi se stvorili preduslovi za realizaciju ovog vrijednog projekta. Izgradnjom nove bolnice, riješili bi problem smještaja naših starijih građana uslijed nedostatka Doma starih, a time bi se stvorili preduslovi i za liječenje pacijenata u završnoj fazi bolesti u Evropi poznat pod nazivom Hospicij, koji bi, u ovom slučaju, bio smješten u objektu sadašnje bolnice Blažo Jošov Orlandić”, najavljuje Dragaš.

Kada je u pitanju socijalna zaštita, kaže da će SD preispitati sva dosadašnja socijalna davanja i obezbijediti pravedniju raspodjelu svim socijalnim kategorijama, dok će iznos sredstava na ime socijalnih davanja svake godine povećati za najmanje deset odsto.

“Socijalne usluge kroz različite programe treba da budu fokusirane na ranjive kategorije i one pojedince koji se suočavaju sa ozbiljnim ekonomskim i životnim teškoćama. Socijaldemokrate će raditi na jačanju programa koji pružaju pomoć i podršku bolesnim, starim, licima sa invaliditetom, beskućnicima, nezaposlenim, onim bez odgovarajućih kvalifikacija, zavisnicima, žrtvama nasilja, samohranim roditeljima i drugim socijalno ranjivim kategorijama. Neophodno je da socijalne usluge koje im se pružaju uključuju kvalitetan socijalni rad, kućnu pomoć, smještaj, otvaranje novih servisa pomoći i podrške”, dodaje Dragaš.

Kako zaključuje, kao ljudi od riječi i djela, nastojaće da realizuju sve stavke njihovog izbornog progama, uključujući i ove koje se tiču zdravstvene i socijalne zaštite, a koji će Baru donijeti novi kvalitet.

Komentari: 0

Novi komentar