Kandidat koalicije "Sve za moj grad" za odbornika

Bulatović: Valorizovati Nemanjića grad za opšte dobro

Nemanjića grad predstavlja jedan od najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika koje ima Podgorica i potrebno je učiniti sve da bude revitalizovan na način kako to dolikuje istorijskim spomenicima ovog ranga. Ovo mjesto ima, ne samo kulturni značaj, već je bitno i što je upravo to mjesto gdje je rođena i jedna od najvažnijih istorijskih ličnosti srpskog naroda i jedan od najvećih svetitelja Srpske pravoslavne crkve, veliki župan Stefan Nemanja, odnosno Sv. Simeon Mirotočivi, rodonačelnik loze Nemanjića i otac Svetoga Save, izjavio je kandidat za odbornika koalicije DF-SNP „Sve za moj grad!“ Vladimir Bulatović.  
Objavljeno: 22. 05. 2018 - 16:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Nemanjina obala zaslužuje da ima jedan takav spomenik, koji obuhvata vrlo važan dio istorije Podgorice i predstavlja utemeljenje ovoga gradakao mjesta čije će ime postati poznatozahvaljujući osnivaču najveće kraljevske dinastije našeg naroda. Ribnica, a današnja Podgorica, upravo je nastala na lokaciji tvrđave Nemanjića, što je jasan pokazatelj da je istorija Podgorice neodvojivo vezana za put Stefana Nemanje i njegovih potomaka.  Pored ovoga, Nemanjića grad treba valorizovati na način da bude na opšte dobro svih Podgoričana. Kako su turistički potencijali tako uređenog mjesta veliki, svionikoji budu posjećivali naš grad, moći će da se upoznaju sa njegovim istorijskim blagom i tradicijom na valjan način. Ovo zdanje dijelom treba pretvoriti i u ljetnju pozornicu, što će dati novi kvalitet života ne samo Staroj varoši, već i Podgorici uopšte. Iako neki ovo utvrđenje nazivaju„Depedogen“ i žele ga približiti namjeni koja ne odgovara istorijatu ove tvrđave, koalicija „Sve za moj grad!“ će se zalagati da se sačuva ime i nasleđe ovog znamenitog mjesta", poručio je Bulatović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kao svaki evropski grad koji poštuje svoje pretke i one vrijednosti na kojima je nastao, on je istakao da nova vlast u Glavnom gradu treba da baštini svaki dio svoje istorije na jednak način, ne zapostavljajući onaj koji se tiče srpskog naroda, "a kamoli dase stidi onog dijela koji je utemeljio Podgoricu".

Komentari: 9

R

22. 05. 2018 - 16:50

Zna li Bulatović da to nije niti je bio nemanjin grad, niti Nemanjina obala. Sa tim mitomanijama treba prestati. A što se tiče same tvrdjave tačno je da je treba obnoviti i nju i obali.
Leon

22. 05. 2018 - 16:59

Zna se da je tvrdjava Nemanjića, sigurno nije Turaka
Djedo

22. 05. 2018 - 18:05

To nije Nemanjin grad. To je Turska tvrdjava iz 15-tog vijeka.
@ za leona

22. 05. 2018 - 20:07

Tako je Leon jer mi je pricao djed da je licno gledao Nemanju kako stapom dira zemlju na Vrelima Ribnickim i tako je nastala Ribnica a onda je posao i napravio Moracu i onda na mjestu sudara napravio tvrgjavu,Tek kasnije je Djilas izmislio CRNOGORCE.Ako laze djedo lazem i ja vas.
Gordas

22. 05. 2018 - 16:58

Bravo DF! Nemanjici su stvorili Crnu Goru!
CRNOGORSKI 007

23. 05. 2018 - 08:29

VASA ISTINA ZA TAJ NAVODNO NEMANJICA GRAD JE KAO I OVA KOJU JAVNO IZNOSITE :,,NAJUDALJENIJA SRPSKA ZEMLJA JE RUSIJA,A NAJHLADNIJA JE SIBIR,,TREBALI KOMENTARAOSIM ,,DA STE VI BISER GLUPOSTI,,.
Servijaner

22. 05. 2018 - 17:03

Da imaju balls ovi što su na vlasti, ove "neznavene" bi trebalo po džepu udarati sve dok ne nauče. Jer, kako kažu pravnici "Neznanje škodi".
Dragoljub

22. 05. 2018 - 17:25

Da li je moguće da pored svih materijalnih dokaza ima ljudi koji vjeruju u bajke. I da li je moguće da ih niie ni sramota ni blam lupati gluposti.. nemanjina obala i grad... Sta vi uzimate da mi je znat.
Pecicanin

22. 05. 2018 - 19:26

Neznavena gospodo Crnu Goru kroz istoriju stvarali su narodi ovih prostora sa svojim prvacima, a to što se vama priviđa da ju je stvarala dinastija Nemanjića je ustvari vaše neznanje. Uostalom vaš interes za ovu viševjekocnu državu je svima dobro poznat i to jednom izdajica zauvijek izdajica.
Novi komentar