"U budućnosti još intenzivniji napori u oblasti vladavine prava"

Marković- Palmer: Crna Gora nastavlja snažno da napreduje

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je na marginama Foruma To Be Secure u Budvi sa vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom.
Objavljeno: 22. 05. 2018 - 17:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Glavna tema sastanka je bila evropska perspektiva Crne Gore i Regiona i ukupni napredak naše zemlje u reformskim procesima.

Sagovornici su ocijenili da je naša zemlja posvećenošću reforomama zadržala lidersku poziciju u regionu Zapadnog Balkana, uz saglasnost da je prioritet dalji naperdak u oblasti vladavine prava što prije svega podrazumijeva rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i zaštiti slobode medija.

Predsjednik Marković je informisao sagovornika o koracima koje Vlada preduzima i koje planira da preduzme na tom planu. On je ocijenio da je za ukupno unapređenje medijske scene, čemu će Vlada maksimalno doprinijeti u svojoj nadležnosti, neophodno i unutar medijske zajednice raditi na profesionalizaciji odnosno na daljem unapređenju nivoa medijskih sadržaja i to najprije kroz proces djelotvorne medijske samoregulacije.

Predsjednik Marković i vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara Palmer razmijenili su mišljenja i o političkoj situaciji i procesu evropskih integracija u regionu Zapadnog Balkana. Pozitivno su ocijenjeni procesi saradnje kao i rezultati prošlonedjeljnog Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana u Sofiji, ali je konstatovano da tempo integracija u Regionu ne ide uvijek intenzitetom koji je potreban.

Sagovornici su i ovog puta istakli privrženost Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država daljem razvijanju parterskih odnosa.

Komentari: 0

Novi komentar