Pričinjena velika materijalna šteta

Ministri nakon požara u RTV Pljevlja: Vlada će obezbijediti pomoć

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović izjavio je danas u Pljevljima da će Vlada Crne Gore pružiti podršku Opštini pri sanaciji Radio televizije Pjevlja, čije su prostorije u potpunosti uništene u požaru.
Objavljeno: 22. 05. 2018 - 19:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar Bogdanović i predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić razgovarali su o konkretnim aktivnostima na sanaciji štete koja je izazvana požarom, koji je u ranim jutarnjim satima izbio u prostorijama RTV Pljevlja.

Bogdanović je izrazio iskreno žaljenje zbog požara u kojem su uništene prostorije i oprema RTV Pljevlja. Ministar je istakao i da je ovim nemilim događajem pričinjena velika materijalna šteta, ali da je najvažnije da u požaru nije bilo ljudskih žrtava i povrijeđenih.

“Vlada Crne Gore će obezbijediti hitnu interventnu pomoć, kako bi pomogla saniranje štete i obnavljanje RTV Pljevlja i omogućila da ovaj medij u budućnosti bude još kvalitetniji servis građana Pljevalja”, istakao je ministar Bogdanović.

Ministar je istakao da vjeruje da će nadležni organi utvrditi uzrok požara, bilo da su u pitanju instalacije, požar ili iskre iz spoljašnjosti i da će shodno tome biti preduzete odgovarajuće mjere i utvrđeni dalji koraci na sanaciji objekta u kome se nalazi i funskcioniše nekoliko društveno-političkih rganizacija i državnih ustanova.

Bogdanović je dodao i da je izuzetno važno što su u ovakvoj situaciji Pljevlja pokazala solidarnost, pa će uz Opštinu Pljevlja sanaciju štete podržati i nekoliko privrednih društava iz ove Opštine, koja su već ponudila pomoć.

Ministar Bogdanović je podsjetio da je pravo na informisanost jedno od osnovih ljudskih prava, ali i istakao značaj lokalnih medija za društvo, te dodao da u skladu sa tim svi moramo dati svoj doprinos kako bi RTV Pljevlja nastavila da funkcionišu u punom kapacitetu i nastavila da budu jedan od najznačajnijh lokalnih medijskih servisa na sjeveru.

"Država će sasvim sigurno pokazati odgovoran odnos", naglasio je Bogdanović.

I ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je danas objekat RTV Pljevlja i tom prilikom izrazio žaljenje zbog toga što su prostorije pljevaljskog Radija i televizije uništene, ali i istakao da je najvažnije što nije bilo žrtava i povrijeđenih. Ujedno je kazao da su u istoj zgradi i prostorije laboratorije Doma zdravlja i filijala Fonda za zdravstveno osiguranje, ali da nije bilo oštećenja u njima i da će se aktivnosti u njima obavljati normalno, kao i do sada.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Beli Džafić istakao je da će Agencija pružiti podršku kako bi ova glasila što prije nastavila sa radom, ali i to da očekuje solidarnost donatora i drugih elektronskih medija pri sanaciji štete.

Đačić je informisao ministra Bogdanovića da je Opština Pljevlja već obezbijedila prostorije u Akademskom centru, u kojima će RTV Pljevlja nastaviti svoj rad, a koje su ministar i predsjednik Opštine obišli nakon razgovora.

 

Komentari: 0

Novi komentar