Danas u Briselu

Zakerberg se izvinio poslanicima Evropskog parlamenta

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg izvinio se danas poslanicima Evropskog parlamenta zbog masovnog curenja podataka korisnika te platforme i priznao da ta kompanija nije dovoljno učinila kako bi spriječila zloupotrebe na toj društvenoj mreži.
Objavljeno: 22. 05. 2018 - 20:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Obraćajući se liderima parlamentarnih grupa Evropskog parlamenta u Briselu, Zakerberg je ukazao na važnost Fejsbuka za Evropljane i naglasio da mu je žao jer nije učinio dovoljno da spriječi zloupotrebu platforme.

"Bilo da je riječ o lažnim vijestima, stranom miješanju u izbore ili programerima koji zloupotrebljavaju podatke ljudi, nismo zauzeli dovoljno jasan i sveobuhvatan stav o našim odgovornostima. To je bila greška i žao mi je zbog toga", rekao je Zakerberg u uvodnom obraćanju, javlja Rojters.

On je dodao da je postalo jasno u proteklih nekoliko godina da Fejsbuk nije dovoljno učinio da spriječi da alati, koje je kompanija napravila, ne nanose štetu korisnicima.

Zakerberg je naglasio posvećenost njegove kompanije  Evropi, gdje će, kako je najavio, do kraja godine zaposliti 10.000 ljudi.

"Duboko vjerujemo u ono što radimo. I kad riješimo ove izazove, znam da ćemo se osvrnuti i gledati na to kako pomažemo ljudima da se povežu i kako dajemo glas ljudima kao na pozitivnu snagu, ovdje u Evropi i širom svijeta", rekao je on.

Zakerberg je rekao da bi investicije u bezbjednost značajno uticale na profitabilnost Fejsbuka, ali je naglasio da će bezbjednost ljudi uvijek biti važnija nego "maksimalizovanje naših profita".

Izvršni direktor Fejsbuka danas pred poslanicima EP odgovara na pitanja o skandalu u vezi sa prodajom podataka korisnika društvene mreže agenciji "Kembridž analitika" i uticajem tog skandala na oko 2,7 miliona građana Evropske unije.

Komentari: 0

Novi komentar