Predsjednik opštine Berane prisustvovao svečanoj sjednici parlamenta

Šćekić jedini od opozicionara na Đukanovićevoj inauguraciji

Predsjednik opštine Berane i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Ščekić jedini je od predstavnika opozicije prisustvovao inauguraciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Cetinju 20. maja.
Objavljeno: 23. 05. 2018 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šćekić je Pobjedi samo potvrdio informaciju, ali nije želio da daje izjave tim povodom. Izvor Pobjede blizak potpredsjedniku SNP-a je kazao da je Šćekićevo prisustvo inauguraciji njegov odnos prema državi Crnoj Gori i instituciji predsjednika države.

– On je smatrao da mu je kao predsjedniku opštine mjesto na inauguraciji predsjednika države – rekao je izvor Pobjede.

Ščekićevo prisustvo na inauguraciji, ali i odličan rezultat SNPa na lokalnim izborima u Plužinama izazvalo je pravi mali medijski rat Demokrata i SNP-a. Prvo su Demokrate, ne pominjući Šćekićevo ime, javno upitale Vladimira Jokovića otkud potpredsjednik SNP-a na inauguraciji, kako su kazali, ,,posljednjeg evropskog diktatora i grobara crnogorske mladosti“.

– Demokrate su kao nekakve pubertetlije izgubile kompas i vrijeme je da ih dobrim savjetom vratimo na pravi put – odgovorili su iz SNP-a, ističući da nijesu htjeli da troše više ni jednu riječ na ,,političku djecu iz Demokratske Crne Gore”, ali, kad su ih takli u poštenje, moraju ih podsjetiti da su upravo u SNP-u učili šta znače čast i poštenje. Šćekić je u Beranama na čelu koalicione vlasti, koju čine osim SNP-a i Demokratski front, ali i Demokrate Alekse Bečića.

 On je, jedini od opozicionih lidera, prisustvovao i prijemima u Vili ,,Gorica“ kada je obilježavan 13. jul - Dan državnosti.

Predsjednik opštine Berane je, takođe, prije dvije godine organizovao prijem povodom 10 godina nezavisnosti Crne Gore u spomen kući vojvode Gavra Vukovića, što se nije dopalo njegovim koalicionim partnerima. Nova je tada odlučila da ne prisustvuje prijemu koji je organizovao Šćekić. Tadašnja odluka o prijemu povodom 10 godina obnove državnosti umalo je srušila vladajuću koaliciju u Beranama.

Komentari: 12

Realno

23. 05. 2018 - 07:22

Šćekić je gospodin, u svakoj civiliyovanoj državi, predsjedniciopština idu na inauguraciju za predsjednika države, bez obzira na političku pripadnost.
400 god

23. 05. 2018 - 08:58

Pozdrav za gos ŠĆEKIĆA iz ROŽAJA , gis ŠĆEKIĆU ovim vašim primjerom stavili ste primjer svim drugim presjednicima opstina kako se treba EVROPSKI I CIVILIZOVANO OOHODITE PREMA SVOM PRESJEDNIKU, kao član DPS-a već 28 god drago mi je što ste zabrinuli one koji neznaju cijeniti sboju Državu CRNU GORU i njene INSTITUCIJE.
Vasojevic

23. 05. 2018 - 07:34

Pokusava da bude kooperativan i da saradjuje sa Vladom za dobrobit svih gradjana.
srpska posla

23. 05. 2018 - 08:06

A što će mu okupatorska zastava u Berane za proslavu dana nezavisnosti??!
Seljacina cetnicka

23. 05. 2018 - 08:37

Ovaj glavonja neka makne tudje zastave! Beranee je u Crnu Goru sram ga bilo
Jovan

23. 05. 2018 - 10:14

Ne da df vjerovatno..
Vasojevic

23. 05. 2018 - 14:57

A sto to ne kazes Albancima u Tuzima i Ulcinju, ili Bosnajcima u Rozajama?
CiNick

23. 05. 2018 - 19:32

Zastava je ODUVIJEK simbol moći i vlasti, dakle ođe simbol DRŽAVE, a NE nacije. S toga njinu upotrebu treba vezivat za prisustvo zvaničnijeh predstavnika odnosne države.
KOMITA

23. 05. 2018 - 08:54

POTEZ ZA CENJENJE,AKO JE ISKREN.IPAK MISLIM DA MU CETNICI NECE OPROSTITI,STAVIT CE MU NO., POD GRLO.
Obrad

23. 05. 2018 - 11:03

Svaka čast Šćekiću tako se čuva država i bori za demokratiju i slobodu države i građana !
Beranac 051

23. 05. 2018 - 15:44

Neću da ulazim je li pametno da jedan potpredsjednik opozicione partije u ovom slucaju časne i postene Snp prisustvuje na prijem kod poslednjeg diktatora na balkanu a cjelo vrijeme u kamoanji mi Beranci znamo sta je govorio za Dps i Mila ! Ali dobro je sto se otkrio na vrijeme kao iskusan opozicioni glasac primjetio sam da se Scekic koristio u kampanji koja se ne vidi metodom 50 evra u znak pomoci svakom clanu Snp koji ima pravo da glasa. Pomislio sam koja je razlika izmedju njega i Mila posle 20 godina opozicionog staža i napokon dobio sam odgovor jedini opozicioni gradonacelnik Scekiv Dragoslav na inaguraciju kod Mila. Snp je mrtav jos samo da shvate onih 3 do 3.5 posto koji slijpo vjeruju Snp ja sam shvatio a na prve varedne izbore u Beranama dobice odgovor.
CiNick

23. 05. 2018 - 19:20

Sramotna opozicija. Svečanost je državnički čin, inauguracija Predśednika CG. Ako im je smetala osoba izabrana na tu funkciju, mogli su napuštit skup odma poslije polaganja zakletve, bez obzira što bi propuštili feštu jela i pića. Ovako su samo pokazali nepoštovanje vlastite države. To svakako nije patriotizam. Razumijem one koji mrze ovu državu, bolest je svačija, ali sam razočaran postupkom deklarativnijeh patriota.
Novi komentar