Skandalozni spot „Koalicije za 21. vijek”

OSVRT: Izjednačili pristalice CPC i sljedbenike četnika

U predizbornom spotu ,,Koalicije za 21. vijek“ Bečićevih Demokrata i Abazovićeve Ure, koji je na društvenim mrežama emitovan prije tri dana, vrijednosno su izjednačene pristalice Crnogorske pravoslavne crkve i sljedbenici četničkog pokreta i posredno su označeni kao nosioci podjela u Crnoj Gori. 
Objavljeno: 23. 05. 2018 - 07:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Spot „Koalicije za 21. vijek“ proslijeđen je brojnim korisnicima društvenih mreža i odmah je izazvao buru protesta.

Bura s razlogom: U nešto više od dva minuta infantilno zamišljenog skeča besprizorno se u istu političku ravan stavljaju pristalice Crnogorske crkve i sljedbenici četničkog pokreta, saradnici okupatora u Drugom svjetskom ratu. Krst CPC i kokarda predstavljeni su kao simboli nosilaca podjela u današnjoj Crnoj Gori, a sve to još dodatno podgrijava stanoviti Emir, islamske vjere!

DETALJI

Za one koji nijesu imali priliku da se upoznaju sa video uratkom, valja napomenuti neke detalje. Sve se odigrava u nekom amfiteatru punom nemirnih đaka, među kojima se ističe jedan kovrdžavi lik sa brčićima, za koga ćemo kasnije znati da se zove – Emir.

Elem, u amfiteatar ulazi stroga profesorica, zavodi red i disciplinu i posebno opominje Emira, koji priča mobilnim telefonom. Potom postavlja pitanja iz anatomije studentima/učenicima. „Lateralni meniskus ima oblik jednog slova. Da li znate kojeg?“, pita namrgođena profesoresa, a odmah se izdvaja, pogađate, Emir. „Ima oblik – CPC“, odgovori Emir kao iz topa.

Na čuđenje profesorice, pojavi se u kadru još jedan mladić, takođe sa brčićima: „Jest, ovoga mi krsta, piše na strani 22“, potvrdi Emirovu hipotezu bezimeni student-vjernik.

Kad su tako targetirali CPC, profesorica je uputila još jedno, za ovaj predizborni spot ne manje značajno pitanje: „Za što se hvataju ligament klavikule?“

Opet Emir, pripadnik manjinskog naroda spreman da unese zabunu: „Za kokardni nastavak!“

PROFESORICA

E, tu se javi hrabri – da l’ Demokrata ili neko iz Ure nije pojašnjeno – objasni da je sve to loše zapisano u knjigama vlasti (pogađate: DPS vlasti), a da u knjizi za 21. vijek piše drugačije…

Da skratimo: stroga profesorica, očito član vladajuće DPS koalicije, izbaci sa časa predstavnika mladih, hrabrih. Htjede da izbaci i „našeg“ Aleksu Bečića i „našeg“ Dritana Abazovića, koji su sjedjeli u prvom redu.

Ali, mladi, lijepi u crvenim kravatama se ne izbacuju tako lako, makar na njihovim spotovima. Umjesto izbacivanja, poruka Bečića: „Brat na brata je njihova jedina ideologija i sada, nakon više od sedamdeset godina"… Pa onda Abazović, o dinastijama, da uzeše sve „i vazduh, i vodu"…

Nestašnog Emira više nije bilo u kadru, pa je ostala nepoznanica je li ostao pristalica vladajuće koalicije i dežurni mutivoda, ili se možda poslije govora Bečićevog prizvao pameti.

U samo dva minuta političke propagande kreatori spota „Koalicije za 21. vijek“ uspjeli su da pokažu istorijsko neznanje o položaju Crnogorske crkve i ulozi četničkog pokreta, političko neobrazovanje i uvredljivo portretisanje pripadnika manjinskih naroda, kao generatora ili podstrekivača političkih razračunavanja.

Ali, i licemjerstvo skaradnim spajanjem nespojivog u jedan stupidni, politički nekorektni, bućkuriš. Fali još da naprave remiks ovog spota sa onom porukom da će, kada dođu na vlast, sagraditi nove kapele i proširiti broj grobnih mjesta.

Politika za 21. vijek? 

Komentari: 39

Dobili naređenje

23. 05. 2018 - 07:29

Dobili naređenje od šefova, finansijera i mentora da to rade. Jedan od BND, a drugi od GRU. Đoko Orlandić
Vasojevic

23. 05. 2018 - 07:42

A ti imas dokaze za to. Javila ti pticica iz GRU i BND-a.A mozda si cuo svojim usima .
Rusija

23. 05. 2018 - 12:57

Ruska politika je pragmantna. Otarasili se DF i uzeli "umjereniji i perfidniji" DF.
Uvijek ista prica

23. 05. 2018 - 19:16

Rusi to ne kriju i oni uvijek vode brigu o *svojim* interesima i procaju BAJKE ovim nasim duducima koji bi i majke rodjene prodali za saku rubalja. Ovo rade i u drugim zemljama, ali to je neka druga prica, O tom potom. Ovo nije tesko provjeriti ako covjek zeli da se sam uvijeri: Podjite od carske Rusije, recimo od 19 vijeka pa sve do sada i svaki spoljno politicki potez posmatrajte pod ovom lupom: *****Cui Bono (U ciju korist?) Dokazi?
Dripac i Sedmobataljonac

24. 05. 2018 - 10:48

Zar je neko ocekivao nesto nesto bolje od ovog LJIGAVOG DEMAGOSKOG dvojca?
goran

23. 05. 2018 - 07:37

Kako mali Perica zamišlja razmišlja ! To bi trebai biti naziv spota. Možda smo mi u CGori malo nazadni ,niske svijesti ali nemojte da nam vrijeđate inteligenciju,to stvarno nemate pravo.Ovo vam neće donijeti glasove,presmješno je ,pitajte režisera šta je htio da kaže ??
goran

23. 05. 2018 - 07:37

Kako mali Perica zamišlja razmišlja ! To bi trebai biti naziv spota. Možda smo mi u CGori malo nazadni ,niske svijesti ali nemojte da nam vrijeđate inteligenciju,to stvarno nemate pravo.Ovo vam neće donijeti glasove,presmješno je ,pitajte režisera šta je htio da kaže ??
milica

23. 05. 2018 - 08:05

Sinoć prikazaše Bečića na jednoj predizbornoj tribini...bi mi teško gledati tog mladog čovjeka zaacrvenjenog, plahovitog, zagalamio, pun mržnje i obijesti, ispljuva većinsku Crnu Goru, koga god spomenu nagrdi ga ....Pitam se šta ćera čovjeka na takvo ponašanje, koja ga muka može naćerati da tako atakuje na svoje zdravlje....šta je to...odakle tolika mržnja....
Opsesija sa vlascu i bogastvom

23. 05. 2018 - 18:11

Taj demagog je u stanju da uradi sve samo da bi se docepao vlasti. Prototip ovog demagaga se moze naci u Latinskoj Americi. Izuzetno opasan covjek, iako, gledano povrsno, se moze stici utisak da je buckuris.
CRNOGORSKI 007

23. 05. 2018 - 08:13

SAD, AKO SE NE OBRACUNAMO SA POTOMCIMA ,,SRAMNE GENOCIDNE TKZ PODGORICKE SKUPSTINE,,OSTAVIT CEMO JEDAN VELIKI PROBLEM BUDUCIM CRNOGORSKIM GENERACIJAMA .OVAKVO PONASANJE I OTVORENO PLUVANJE SVIMA NAMA U LICE NEMOZE SE VISE TOLERISATI.MESTO DA SE STIDE SVOJIH KOJI SU UCESTVOVALI U OKUPIRANJU CG ,ONI DANAS SALJU NAMA PORUKU DA SU SPREMNI DA I DANAS PONOVO TO URADE.JA IH RAZUMEM ,POKUSAVAJU NA JEDAN POGRESAN NACIN TO URADE,MESTO DA CUTE I DA TO PADNE VREMENOM U ZABORAV ,ONI SVOJIM BEZOBRAZNIM DELOVANJEM IZAZIVAJU DA SVE VISE ISTINA ISPLIVAVA I TAKO DUBOKO CACKAJUCI U CRNOGORSKE RANE IZAZOVU REAKCIJU CRNOGORACA,,.NEMA VISE CEKANJA,,MORAMO SE OBRACUNATI SA NJIMA BEZ RAZMISLJANJA,DRZAVA MORA PREDUZETI SVE SANKCIJE,VIDNE I NEVIDNE,TIHE A ZA NJIH RAZARUJECE.ONI SU NAM UZ POMOC SILE UNISTILI DRZAVU 1918 STO BISMO NJIH MILOVALI.CRNOGORCI MORAMO I MI POMOCI DRZAVI ISTO KAO I ZA REFERENDUM,JAVNO I GLASNO IM RECI ,,DOSTA VISE,,ILI MILOM ILI SILOM,,.SRAM VAS BILO ,NEURACUNLJIVI STVOROVI,,.
Cetnici

23. 05. 2018 - 08:16

Vas dvojica ste cetnici, a ja sam vjernik sa osjećajem pripadnosti Hriscanstvu i CPC .
Mileta

23. 05. 2018 - 08:30

Loek I Bolek. Bečić je potpuno pogubio kompas.
FreeMontenegro

23. 05. 2018 - 15:00

...ja sam ubijedjen da su se njih dvojica "zavoleli" ;)
Zoki

23. 05. 2018 - 09:04

Ravnogorski cetnicki pokret je kao antifastisticki prepoznao i podrzavao citav civilizovani svijet onoga doba. Prvoga gerilca okupirane Evrope i dobitnika najvisih vojnih odlikovanja od strane saveznika generala Dragoljuba Mihailovica velikani poput Sarl De Gola i tadasnjeg americkog predsjednika su sa divljenjem gledali. Crnogorsku pravoslavnu crkvu ne priznaje niko,osim par minornih otcijepljenih frakcija pomjesnih crkava. Tako da je autor apsolutno u pravu da ne treba da se stavljaju ni u kakvom kontekstu u istu ravan. A to sto se svaki dan dogodi po neko brutalno ubistvo,to sto se prebijaju novinari,to sto niko vise nije bezbjedan na ulicama od obijesnih i bahatih pojedinaca, to sto su nam privreda i poljoprivreda potpuno unistene i devastirane, sto vise nista ne proizvodimo vec samo uvozimo,to sto nam je turisticka usluga na nivou srednjeg vijeka,to sto nam centar glavog grada izgleda kao neko selo iz 16.vijeka a siri centar na deponije smeca bez ijednog drveta,bez ijednog...
KOMITA

23. 05. 2018 - 10:12

BRATE U BEOGRAD JE RAJ,KADA BI MENI BILO LOSE POSTOJE CETIRI STRANE SVETA,NEMOJ DA NAM TI SOLIS PAMET,TREBA LI DJUKANOVIC DA BUDE DEZURNI I DA CUVA AUTOMOBILE I DA SPRECAVA BUDALE DA TO RADE.
Kosta

23. 05. 2018 - 12:40

Mozda u pocetku rata je tako bilo, ali je kasnije Draza potpisao sporazum sa fasistima i stavio se na sramnu stranu istorije. Tako da, cetnice, nedje drugo i nekom drugom soli pamet. CPC crkvu su ukunule srpske okupacine trupe, koje su pravile genocid, nista manji od Drazinih cetnika.
Kosta

23. 05. 2018 - 12:40

Mozda u pocetku rata je tako bilo, ali je kasnije Draza potpisao sporazum sa fasistima i stavio se na sramnu stranu istorije. Tako da, cetnice, nedje drugo i nekom drugom soli pamet. CPC crkvu su ukunule srpske okupacine trupe, koje su pravile genocid, nista manji od Drazinih cetnika.
Zoki

23. 05. 2018 - 09:08

...zelenog kutka,to sto nam redovno umiru pacijenti zbog gresaka i nestrucnosti ljekara,sto uvozimo doktore iz regiona,sto nam ljekari specijalisti imaju manju platu od konobara a prosvjetni radnici manju dnevnicu nego romi koji prose na ulici,to sto se nigdje ne moze zaposliti bez partijske knjizice,to sto svi koji ista vrijee bjeze glavom bez obzira,...Ne,to nista nije bitno,je li tako g.Djuranovicu? Bitno je samo da je CG obnovila nezavisnost i da je usla u Nato. To sto u njoj vise nema uslova za normalan zivot,to izgleda uopste nije bitno. samo je bito da smo nezavisni i da smo usli u Nato i od tog saznanja cemo da zivimo,je li tako autore?
CRNOGORSKI 007

23. 05. 2018 - 10:21

MNOGO SI PROVIDAN ,AJDE TI NA NEKI PORTAL ,,SVOJE NEBESKE,,BOLI TE NEZAVISNOST,LOSE ZIVIS,JELI OVA VLAST ISLA PO SVETU DA TRAZI SANKCIJE ZA CG I DA INVESTITORI NE DOLAZE U CG ,,E PA OSTRASCENI CETNIKU IDI I PITAJ MANDICA,MEDOJEVICA,KNEZEVICA I DODRO ZNAS KOJI JOS SU JOS TO RADILI PA NJH PITAJ ZASTO NAVODNO LOSE ZIVIS.
Nera

23. 05. 2018 - 12:12

Zoki, Ja da sam na tvoje mjesto ovoga casa bi se iselio u demokratsku Srbiju.
NE,NE

23. 05. 2018 - 14:14

MI CEMO IH ISELIT,POZDRAV HRVATIMA
psihijatar

23. 05. 2018 - 16:44

Zoki rode motiku u ruke a ako si i za to nesposoban idi brate dje ti je bolje
Na Levo Krug! Napred Mars

23. 05. 2018 - 18:16

U Srbiju ako ti se Crna Gora ne svidja i ako si bas tako gladan i ako vam se Crna Gora ne svidja i nije perfektna kao vasa "majcica".. A tu demagogiju o "kori hleba" prodaj tamo u Srbiji i Sumskoj, a ne u CG. Vi, Velje Srbalji, ste ZLO na Balkanu i izvor svih nesreca! Pih!
Www

24. 05. 2018 - 14:07

E ti si mi crnogorac.. ma da ne povjerujes kakvi su danasnji crnogorci.. sramota me
CRNOGORSKI007

23. 05. 2018 - 09:19

SAD, AKO SE NE OBRACUNAMO SA POTOMCIMA ,,SRAMNE GENOCIDNE TKZ PODGORICKE SKUPSTINE,,OSTAVIT CEMO JEDAN VELIKI PROBLEM BUDUCIM CRNOGORSKIM GENERACIJAMA .OVAKVO PONASANJE I OTVORENO PLUVANJE SVIMA NAMA U LICE NEMOZE SE VISE TOLERISATI.MESTO DA SE STIDE SVOJIH KOJI SU UCESTVOVALI U OKUPIRANJU CG ,ONI DANAS SALJU NAMA PORUKU DA SU SPREMNI DA I DANAS PONOVO TO URADE.JA IH RAZUMEM ,POKUSAVAJU NA JEDAN POGRESAN NACIN TO URADE,MESTO DA CUTE I DA TO PADNE VREMENOM U ZABORAV ,ONI SVOJIM BEZOBRAZNIM DELOVANJEM IZAZIVAJU DA SVE VISE ISTINA ISPLIVAVA I TAKO DUBOKO CACKAJUCI U CRNOGORSKE RANE IZAZOVU REAKCIJU CRNOGORACA,,.NEMA VISE CEKANJA,,MORAMO SE OBRACUNATI SA NJIMA BEZ RAZMISLJANJA,DRZAVA MORA PREDUZETI SVE SANKCIJE,VIDNE I NEVIDNE,TIHE A ZA NJIH RAZARUJECE.ONI SU NAM UZ POMOC SILE UNISTILI DRZAVU 1918 STO BISMO NJIH MILOVALI.CRNOGORCI MORAMO I MI POMOCI DRZAVI ISTO KAO I ZA REFERENDUM,JAVNO I GLASNO IM RECI ,,DOSTA VISE,,ILI MILOM ILI SILOM,,.SRAM VAS BILO ,NEURACUNLJIVI STVOROVI,,.
Nosioci podjela - URA

23. 05. 2018 - 12:43

Pa ciji je projekat Rjecnik "crnogorskog" jezika sa Drazom Mihajlovicem ? Cije su clanice Tatjana i Rajka? Ko je rekao da DF ima demokratske potencijale? Ko je rekao da je za NATO pa nije glasao? Ko je 2014-te rekao da su Srbi u CG ugrozeni ? (Nemanja)
Za prodrzavne i pro-EU stranke

23. 05. 2018 - 12:45

GLASAJTE za PRODRZAVNE STRANKE a ne CETNICK)-RUSKE perfidne proxije.
SPC

23. 05. 2018 - 12:47

Rekose li rijeci za SPC i Amfilohijevu misiju u CG ? Ne prica svijet o CPC nego o ruskom mijesanju u CG, koje ova perfidna antidrzavna grupa ne pomenu. Je li im CPC ekstrem a SPC nije ? Koji id....
Www

24. 05. 2018 - 14:10

Pa naravno da neprica o cpc zato sto nepostoji.. a o ruskom mjesanju pricaju a o americkom nepricaju..jel se to samo rusija mjesa?? Pa vrlo moguce posto je ovo americka drzava
Ranko

23. 05. 2018 - 12:48

Ne bi me zacudilo da i Ranko smatra CPC za ekstremiste nakon 3 godine cutanje o Amfilohiju, cetnicima i Rusiji
Poruka !!!!

23. 05. 2018 - 15:00

Glasajte one koji su povratili drzavnost CG, one koji su je uveli u Nato i one koji su je doveli do pred EU. Ne glasajte velikosrbe i rusofile pomognute strankom medijskog mafijasa
psihijatar

23. 05. 2018 - 16:46

Ova dva kosarkasa bez kondicije i znanja bi da igraju za prvi tim
Klošari

23. 05. 2018 - 18:44

Ti ih unaprijedi u "košarkaše". Nijesu oni to, no obični politikan klošari. Đoko Orlandić
ĐOKO TI

24. 05. 2018 - 10:12

I JOŠ DVA TVOJA ROĐAKA IZ PORODICE ORLANDIĆA-TEKE DA STE ZDRAVO.NA KOJE VAM JE MJESTO CRNA GORA OSIM MATERIJALNOG PATRIOTIZMA.NIJESU VAM TAKVI BILI PRECI
CiNick

23. 05. 2018 - 19:03

Stupidarije politički stupidnijeh, ljudski amorfnijeh osoba.
Vagabundo

23. 05. 2018 - 19:39

E moj Drasko zalud smo te u Mletke siljali....
marko m

23. 05. 2018 - 20:41

draza je bio za jugoslaviju na zapadu a tito za jugoslaviju na istoku, i znamo kasnije sto se dogodilo sa ideologijom koju je podrzavao tito i vecinsko pravoslavno zivlje na prostoru jugoslavije.....
nesrece zalosne

24. 05. 2018 - 07:46

Koliko pljujete jedni po drugima ođe,čast poštenim izuzecima.Zlo zovete stranačku pjluvači !!
BODIN

24. 05. 2018 - 11:27

Ne razumijem ko uporno dijeli Crnu Goru i ko je došao na talasu-četništva.Ko po Crnoj Gori naziva fašizmom pošteni većinski dio države u odnosu na vrlo mali korumpirani,pljačkaški,kriminalni,kvazi patriotski,lažnim i pokradenim svim izborima .Inikada gospodine ne stiskoste petlju niti vam basta da to osudite.Zamislite kako je nama robovima koji volimo svoju svetu državu svim srcem.Otac vam se herojski protiv toga borio SLAVA MU NJEMU I CRNOJ GORI!!!
Novi komentar