Ing invest poklonio idejno rješenje projekta uređenja obala Morače (VIDEO)

Arhitektonski biro Ing invest poklonio je Glavnom gradu idejno rješenje projekta uređenja obale Morače. 
Objavljeno: 23. 05. 2018 - 11:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Radi se o  jednom od mogućih rješenju koje podrazumijeva pretvaranje obala Morače u sportsko rekreativnu zonu, sa nizom sadržaja za sve generacije. Projekat obuhvata obje stane rijeke Morače a u potpunosti je u skladu sa  postojećim  ambijentom'', navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Kako se dodaje, aktuelna gradska vlast uređenje obale vidi kao jedan od prioriteta koji se uklapa u viziju o Podgorici kao modernom i evropskom gradu, koji svoje tradicionalne sadržaje stalno kombinuje sa modernim i urbanim arhitektonskim rešenjima.

''Uređenje obale Morače predstavlja magistralni pravac razvoja ovog dijela grada koji je u skladu sa postojećim planovima. Izlaskom na rijeku, dobili bismo idealno mjesto za odmor i rekreaciju, i  šetlište dostojno jednog evropskog grada, kakva je naša Podgorica'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 3

ambrolina

23. 05. 2018 - 18:16

Is this supposed to be a valorisation of the Moraca river? Under what standards and criteria was planned the devastation of the river banks? Who are the architects behind ING INVEST who are supposed to design a European looking capital ? C'mon give us a break!
Peśo

23. 05. 2018 - 21:23

Maybe yes, maybe not...
tomo

23. 05. 2018 - 21:30

Podgorica lezi na rijekama, ima ubitacno vrela ljeta i trebaju se spustit sa setaistima i sadrzajima na rijeke. Ja licno bih napravio manju branu dalje nizvodno i time kontrolisa vodostaj i ljeti i napravio je plovnom dobrim dijelom. Naravno uz pazljiv pristup ekologiji pri planiranju i odabiru projekata.
Novi komentar