Bošković sa Šekerinskom-Jankovskom: Podrška Makedoniji u evrotlantskim stremljenjima

Ministar odbrane , mr Predrag Bošković, razgovarao je danas u Podgorici sa ministarkom odbrane Republike Makedonije, Radmilom Šekerinskom-Jankovskom.
Objavljeno: 23. 05. 2018 - 13:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bošković je informisao sagovornicu o aktivnostima i reformama koje Crna Gora  sprovodi u domenu odbrane nakon ulaska u NATO.

On je istakao da će Crna Gora, kao članica Alijanse, na svim nivoima podržavati pridruživanje Republike Makedonije evroatlantskoj zajednici, uz afirmaciju transatlantskih vrijednosti i NATO politike „otvorenih vrata“. Ministar je dodao da je to i jedan od prioriteta crnogorskog predsjedavanja Američko-jadranskom poveljom (A5) tokom ove godine.

Šekerinska-Jankovska je istakla važnost članstva Crne Gore u NATO za čitav region, te naglasila da su način i dosljednost kojom je naša zemlja slijedila jedan od svojih spoljnopolitičkih ciljeva, veliki podsticaj Makedoniji.  

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo ostvarenom saradnjom dvije zemlje na polju odbrane, posebno u oblasti školovanja crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju. Saglasili su se i da su saradnja i aktivno učešće u regionalnim inicijativama garant stabilnog i prosperitetnog regiona.

 

Komentari: 1

Мирослав Ђукић

24. 05. 2018 - 12:49

каква војска - такви и министри!
Novi komentar