Simović u posjeti Mrkojevićima

Podrška poljoprovredi opredijeljena agrobudžetom za 2018. iznosi 40 miliona eura

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović, boravio je u posjeti ruralnom području opštine Bar, sa ciljem unaprijeđenja podrške razvoju poljoprivrede. 
Objavljeno: 23. 05. 2018 - 21:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Današnjoj posjeti ovom području koje ima izuzetne razvojne potencijalne, prisustvovao je i direktor Investiciono-razvojnog fonda, Zoran Vukčević. Nosilac liste DPS Bar, Dušan Raičević, organizovao je u okviru posjete sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima, maslinarima, vinarima... 

Delegacija sastavljena od predstavnika Vlade i kandidata za odbornike DPS Bara, osim konkretnih mjera podrške poljoprivrednicima, donijela je i konkretne zaključke vezano za poboljšanje infrastrukture na seoskom području, prije svega kvalitetnijeg vodosnabdijevanja i nastavak ulaganja u rekonstrukciju puteva. 

Simović je naglasio da sredstva za podršku poljoprovredi opredijeljena agrobudžetom za 2018. iznose 40 miliona eura i ohrabrio poljoprivrednike da iskoriste mjere koje Ministarstvo nudi u okviru pojedinih programa, sa posebnim akcentom na grejs period i rok otplate do 15 godina. 

Takođe je otvorena mogućnost pomoći poljoprivrednicima pri izradi biznis planova kojima bi ostvarili pravo da koriste sredstva Investiciono-razvojnog fonda po kamatnoj stopi od 2.5 do 3.5%. Na sastanku je dogovoreno i da JP Regionalni vodovod, svojim kapacitetima obezbijedi kvalitetno vodosnabdijevanje do svakog domaćinstva na ovom području.

Komentari: 1

Dan D

23. 05. 2018 - 22:36

Teže je kod nas dobiti POLJOPRIVREFNI KREDIT nego naći vodu u pustinji
Novi komentar