Pismo roditeljima

Udruženje pedijatara: I mi smo roditelji, ali nijesmo gospodari života i smrti

Udruženje pedijatara Crne Gore obatilo se javnosti i roditeljima otvorenim pismom. Pismo prenosimo integralno.
Objavljeno: 24. 05. 2018 - 20:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Mi smo nečiji roditelji, tetke, ujaci...i nečija djeca. Naš posao nije kao ostali, već mnogo teži i odgovorniji. I upleteni smo u zdravlje malih života i profesionalno i emotivno...Jedno od drugog je neodvojivo. U ordinaciji, noću na dežurstvu, uvijek brinemo...i kad damo sve od sebe, a pacijent je teško bolestan....s zebnjom čekamo rezultate naših odluka, donesenih nakon dugog učenja, čitanja i promišljanja. Neželjeni događaji i ishodi su dio našeg života i naše "noćne more". Teško nam je izađemo na kraj s komentarima u javnosti koji nikako ne doprinose da budemo bolji u svom poslu. Nažalost, nismo svemoćni, nismo gospodari života i smrti. I dalje ćemo se truditi da svoj posao obavljamo najstručnije i najsavjesnije što možemo".

Udruženje pedijatara Crne Gore

Komentari: 2

Astro

24. 05. 2018 - 22:34

Bespotrebno pismo. Nijesu gradjani CG budale, i dalje vode djecu kod istih pedijatara, povjerenja je bilo i bice ga jer smo upuceni na njih i oni su ljudi od krvi i mesa…ali kroz medije se provlace par imena, a zadnjih par slucajeva smrti beba nijesu podigla prasinu kao ova benigna zamjena beba. Ti pedijatri su imenovani od strane porodica, znaci stvar se personalizovala imenom i prezimenom, a ne generalizovala na sve pedijatre…tako da je ovo pismo bespotrebno, i iza ovoga pisma nema potrebe da se bilo ko krije…znamo mi roditelji da vi nijeste svemocni, ali isto tako od vas trazimo 100% posvecenisti nasoj bolesnoj djeci, ne 99%, nego 100%. Ako to nijeste u stanju promijenite profesiju, niko vas ne tjera da je obavljate, znate i nas lose placaju i lose tretiraju na poslu kao i vas, i mi radimo po 12 i vise sati dnevno…i kad dodjemo sa bolesnim djetetom u bolnicu i dom zdravlja ocekujemo da nas neko doceka, saslusa, primi, pregleda..
Ivka

25. 05. 2018 - 07:22

Odličan tekst! Pedijatri nikad nijesu bili korumpirani, uvijek su se srcem davali u svojoj profesiji; to u današnje vrijeme zaslužuje pohvale! U zdravstvu oni treba da budu na posebnom mjestu jer liječe naše najmladje. Lijepo je sto su napisali ono sto im je u duši. Uvijek se treba upoznati i sa drugim mišljenjem. Mislim da su požrtvovani i da znaju svoj posao. U kakvim uslovima rade to već nije njihova odgovornost. Nas narod je takvog mentaliteta da misle da u Srbiji spašavaju svaki život, da se tamo ne umire. A naši ljekari su svi u Srbiju završili svoje edukacije i rade na isti način kao oni tamo. Takodje dosta ljekara iz Srbije dolazi i kod nas " na ispomoć ". Ali to nije značajno sve dok se ne ode tamo. Uvijek smo kao narod pljuvali ono sto imamo i nikad nijesmo bili zadovoljni. Pohvala i za portal sto je objavio ovaj tekst , uljepšali ste mi jutro.
Novi komentar