Planovi Karisme nakon ulaska u HTP ,,Ulcinjska rivijera“

Ako zakupe Adu, gradiće aerodrom u Štoju

Nakon otvaranja novog hotela „Holidej vilidž Montenegro“ sa 250 ležaja u kompleksu HTP Ulcinjska rivijera kompanija Karisma hotels adriatik MNE je zainteresovana za nova ulaganja.
Objavljeno: 25. 05. 2018 - 06:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je Pobjedi kazao izvršni direktor zakupljenog Hotelsko-turističkog preduzeća ,,Ulcinjska rivijera“ Radomir Mikan Zec plan Karisme i njihovog strateškog partnera TUI grupe je ulaganje i na ostrvu Ada.   - U slučaju investiranja na Adi Bojani, u Karismi su kategorični kada su u pitanju kućice i vikendice na strani ostrva, da to ne bi bio njihov problem.

Karisma kao odgovorna kompanija kojoj je ekologija i zaštita životne sredine prioritet smatraju da treba urediti kompletnu infrastrukturu Ade. Radi se o veoma ozbiljnoj kompaniji, a i zakup Ulcinjske rivijere veoma je značajan državni projekat. Ugovor je ispoštovan i do sada je uloženo do 14 miliona eura - kazao je Zec.

Kako je objasnio ako dogovori oko zakupa Ade budu uspješni sljedeći korak Karisme biće izgradnja aerodroma u Štoju jer će to biti potreba njihovog strateškog partnera TUI koji goste dovodi svojim avionima.

 -  Ovo je početak vraćanja Ulcinja na turističku mapu Evope. Prije 50 godina  Ulcinj je bio metropola crnogorskog turizma sa 6.200 kreveta, šest mjeseci sezone i uskom saradnjom sa TUI i mislim da je ovo početak vraćanja Ulcinja na evropsku scenu – kazao je Zec.

Kako je naglasio samo u prvoj fazi nakon otvaranja Holidej vilidž Montenegro Karisma treba da zaposli više od 300 radnika.  - Poslije prve investicije i rušenja hotela Olimpik zato što je tehnološki masakriran oni nastavljaju sa podizanjem hotela Lido, sa pet zvjezdica – kazao je Zec.

Što se tiče zakupa ostrva Ada on tvrdi da su pregovori u toku, da su zbog sezone zaustavljeni, ali da misli da će do kraja godine biti konkretizovani.

 - Po nekim mojim saznanjima TUI je tražio da se ostrvo Ada ,,očisti“ od privatnih nelegalnih kućica i pod tim uslovima bi počeo izgradnju raznoraznih sadžaja – kazao je Zec dodajući da je u planu i izgradnja velikog aerodroma u Štoju.

Karisma Hotels & Resorts jedna je od vodećih grupacija u svijetu u oblasti hotelskog menadžmenta, koja uspješno posluje i poznata je po svom inovativnom pristupu, postavljajući nove standarde u ponudi odmora sa fokusom na kompletan ugođaj svojim gostima. Karisma u svom portfoliu ima 29 hotela i pored Crne Gore posluje i u Hrvatskoj, Srbiji, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji. Karisma ima poslovnu strategiju i filozofiju potpuno orijentisanu na svoje goste i inovativnim konceptima se izdvaja od konkurencije, o čemu svjedoče prvenstveno zadovoljni gosti, ali i brojne nagrade i priznanja poput prestižne AAA 4 dijamanta 

Komentari: 5

janko

25. 05. 2018 - 09:09

Jasno su iz Karisme stavili do znanja da ce sve kucice na lijevoj strani Bojane, dakle na ostrvu, biti srusene. Prosto ne zele niti ih zanima da im je to problem. Drzava ce naloziti uklanjanje u nekom roku, tako da ovi koji su na desnoj strani ( kopnenoj) su mirni,
Ada & Bojana

25. 05. 2018 - 11:46

Prodajem VIKENDICU NA ADI BOJANI BLIZU MOSTA, SA LIJEVE STRANE U PRAVCU MORA, HITNO
mrki

25. 05. 2018 - 09:12

Naravno da ce da ociste kucice, ozbiljni ljudi, oce da prave aerodrum, da prave luksuzne apartmane na adi, nece da im fekalije iz kucica Bojana nanosi pod nos turistima. Je li bog da da sve ociste sem ribarskih autenticnih kalimera.
AKO

25. 05. 2018 - 11:37

Moji seljani kazu da nema gorija ljudi no Ako i Dako .
kalimero

25. 05. 2018 - 11:44

Tako je Tramp obecao Kimu AKO srusi nulearni poligon DAKO mu ukine sankcije . Cim je ovaj to ucinio on nece vise sa njim da prica no mu prijeti napadom i unistenjem . Ako ovi hoce da grade aerodrom neka odmah poloze lovu za gradnju na konto pa onda nek ruse barake .
Novi komentar