Vlada odlučila

Osniva se Savjet za zaštitu životinja, Vesna Daković predsjednica

Vlada Crne Gore osnovala je juče Savjet za zaštitu životinja i za predsjednicu toig tijela postavila Vesnu Daković v.d. direktoricu Uprave za bezbjednost hrane.
Objavljeno: 25. 05. 2018 - 11:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Radi praćenja razvoja naučnih i stručnih saznanja na području zaštite životinja i predlaganja načina poboljšanja zaštite životinja u Crnoj Gori, davanja stručnih mišljenja po pitanjima etike i zaštite životinja u postupcima upotrebe životinja za eksperimente, osnivа sе Savjet za zaštitu životinja.

„Sаvјеt čine predsjednik i šest članova, koji se imenuju na period od pet godina i to:  za prеdsјеdnika: Vesna Daković, v.d. direktora Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i- fitosanitarne poslove;  za člаnоve: Ratko Ralević, predsjednik Veterinarske komore, veterinarska ambulanta “Dr Ralević”;  Ivan Popović, veterinarska ambulanta “Popović”;  Predrag Stojović, veterinarska ambulanta ”Montvet”; Svetlana Manojlović, NVO aktivista, Mreža za zaštitu pasa i mačaka u Crnoj Gori;  Gojko Babović, načelnik odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja; Sunčica Boljević, pomoćnica direktora za sektor veterine, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.“, piše u Rješenju Vlade.

 

Komentari: 1

Prioritet

25. 05. 2018 - 22:14

Bolje bi bilo da zaštitite ljude.
Novi komentar