Radončić poručio

Drago mi je da sam medijsku mafiju priveo u sudnicu

Šeki Radončić je, na današnjem suđenja po tužbi Milke Tadić Mijović i Milene Perović Korać zbog navodnih uvreda u tekstovima u Pobjedi, kako vjeruje, dokazao da je Monitor fašistički list koji je građane Crne Gore nazvao ovcama. Na suđenje, gdje je Radončić svjedočio, došli su svi urednici, direktori kao i vlasnik Vijesti i Monitora. Radončiću je, kako nam je kazao, drago jer na jedno mjesto doveo svu medijsku mafiju u Crnoj Gori.
Objavljeno: 25. 05. 2018 - 12:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na današnjem suđenju po tužbi direktorke Centra za istraživačko novinarstvo Milke Tadić Mijović i njene koleginice, urednice Monitora Milene Perović Korać u postupku zbog navodnih uvreda u tekstovima Pobjede od juna 2011. do aprila 2012. svjedočio je Šeki Radončić. On je, između ostalog, kazao kako je u Monitoru dok je Tadić Mijović bila direkotrica, korišćen isti stil pisanja, iste metafore koji su korišćene u knjizi Marka Vešovića „Miško Kesedžija i njegove bize“.

„Dokazao sam kako su stilske figure, hiperbole, ironija, sarkazmi i metaforičko izražavanje u našoj knjizi Miško Kesedžija i njegove bize, zbog koje Pobjedu i tadašnjeg urednika Srđana Kusovca tuže Milka Tadić i Milena Perović, mnogo blaže od onih koje je Marko Vešović nekada pisao u Monitoru, a objavljivala tadašnja direktorica Milka Tadić“, kazao je Radončić.

On je danas u sudu pokazao naslovnicu Monitora, kad je Tadić Mijović bila direktor, na kojoj piše „Otpor stoko“ a naslikana je ovca.

2505naslovnicamonitor

„Pokazujući naslovnicu i to pred vlasnikom Monitora Miodragom Perovićem, urednikom Esadom Kočanom i direkotricom Milkom Tadić, dokazao sam da je Monitor jedan fašistički list koji je građane Crne Gore nazvao ovcama“, kazao je Radončić.

U sudnici su danas bili čelnici Monitora i Vijesti: direktor Vijesti Željko Ivanović, urednik Vijesti Mihailo Jovović, urednik Monitora Esad Kočan na čelu sa vlasnikom Miodragom Perovićem. O tome, Radončić kaže:

U sudnicu su došli svi junaci naše knjige „Miško Kesedžija i njegove bize“, rekao je Radončić.

„Pokazali su svoje pravo lice jer su nevaspitano dobacivali, imali su upadice, smijali su se posebno Perović i Ivanović. Ono što je najvažnije - poslije dužeg vremena, na jednom mjestu, okupio sam viđene predstavnike medijske mafije u Crnoj Gori na čelu sa Perovićem.

Znači, posebno sam ponosan na činjenicu sam u sudnicu „priveo“ vođe medijske mafije u Crnoj Gori, Miodraga Perovića i Željka Ivanovića, koji su u silnom strahu od Šekija Radončića u sudnicu doveli desetak svojih vojnika iz Monitora i Vijesti, kako svoje urednike i novinare naziva Don Mikeli, i tako izvršili pritisak na Sud i dali podršku svojim „palim vojnicima“ Milki Tadić i Mileni Korać”, rekao je Radončić.

Dok je Radončić čitao negativne rečenice o sebi iz Monitora, kad je izgovorio onu gdje je pisalo: “Šeki, ti si prodana duša”, Miodrag Perović je dobacio: “Što jes, jes”.

“Miško Perović je opet, svojom nevaspitanom upadicom, dokazao da je dripac sa doktorskom disertacijom. On je uskočio sa upadicom da bi me prekinuo jer zna kakve su sve gadosti pisali. Ja sam mu odgovorio da je špijun jer me privodio u svoj stan da me isleđuje Vukašin Maraš, što Perović nije negirao”, kazao je Radončić novinarima nakon suđenja.

S obzirom na to da je Perović sjedio odmah do sudije Dragana Šćepovića koji na to nije reagovao, jer kako je rekao, nije čuo, zastupnik Pobjede advokat Nikola Martinović zatražio je izuzeće sudije.

Nakon što je traženo izuzeće sudije, ročište je odgođeno na neodređeno vrijeme.

Komentari: 13

A RTCG?

25. 05. 2018 - 13:31

Radončiću nijesi, na žalost, sasvim u pravu. Jedsi djelimično, jer si "priveo" mafiju iz "Vijesti" i "Monitora". Da jesi, bili bi tu i ovi ma...aši sa Javnog servisa, plus Uljarevićka i Diler slate. Đoko Orlandić
Đoko Orlandić

25. 05. 2018 - 15:20

Ko si ti Orlandiću? Što si po profesiji? Kada hoćeš da se predstaviš nije dovoljno staviti samo ime i prezime da bismo znali o kome se radi!
Tesla

25. 05. 2018 - 16:19

Da ne bi jos i maticni broj druze? Covjek se za razliku od svih nas imenom i prezimenom prestavlja. Cime se bavi i kome bogu moli to nas ne interesuje. Stvar je u tome sto covjek pravo prica i zato ima moju podrsku !!
Pravila lepog ponasanja

27. 05. 2018 - 09:48

Ako vec pitas covjeka ko je i sto je, nepisana dzentlemenska pravila nalazu da se ti prvo predstavis i da kazes ko si i sto si i TEK ONDA da pitas. 96384
Tesla

25. 05. 2018 - 16:17

Djoko u pravu si i te kaoko treba ove sa TVCG sto privesti.Ali nazalost,ima tu druga istina.Nemas koga. Sve gori od goreg bez mm obraza.
Objektivni

25. 05. 2018 - 13:57

To Šeki . Puna podrska iz Niksića . Razbij tu novinarsku bandu. Zao mi je jedino sto se u tom drustvu nasla jedna dama čiji je pokojni otac ( prof. filosofije ) bio jedan od najboljih gradjana grada Niksica . A sigurno joj nije pricao ono sto o njima zna i kako su ga ostavili na cjedilu kad je bio u problemu . Na zalost ona ja sada vojnik u sluzbi tih likova . Jako mi je zao zbog tog sjajnog covjeka .
Medijska mafija; jukebox !

25. 05. 2018 - 15:09

Imam ogroman respekt prema Šekiju. Osoba koja ima hrabrosti da se suprotstsvi medijskoj mafiji prepunojnpara zaradjenih na podrivanju drzave koja im je omogucila da se onogate na nacin na koji drugdje ne bi mogli. Nacin na koji funkcionisu Vijesti je objasnjen metaforom Džuboks - ubacis novcić i dobijes muziku po izboru. Sjecate se kako ih je Šeki ucutkao oko policajca Pejovica. Milan Popovicbi danas nosi traume Naravno da du svojim novcem kupili i sud. Ova opozicija je dobrim dijelom politicka ambicija don Michelija
Cetinje

26. 05. 2018 - 09:06

Najbolji komentar odavno.
Ranko o medijskoj mafiji

25. 05. 2018 - 15:10

“ Nije više samo Monitor suverenisticki i prodrzavni. Sad su to i Vijesti i Dan” !!!!
Ranko o medijskoj mafiji

25. 05. 2018 - 15:12

VIJESTI - lkuca koja se obogatila na podrsci antidrzavnih stranku i interesnih grupa iz vana. Dobar dio ruskog novca u zadnjih 2-3 godine je otisao njima
Bravo uredniče

26. 05. 2018 - 00:37

Očito da objavljuješ komentare selektivno. Pa samim tim znači nijeste objektivni!!?? Tj. uživate kada kritikuju konurenciju, bilo da su u pravu ili da im podvaljuju??! TEMSI
PWS

26. 05. 2018 - 02:27

Dva losa ubise...objektivno , profesionalno novinarstvo u CG. Novinar u CG je snajperista koji pogadja gdje gazda pogleda.
Kesedzija i Njegove Bizze

27. 05. 2018 - 09:50

Svak cast Radoncicu i Vesovicu za taj naslov jer vjerno oslikava tu grupu.
Novi komentar