Penzioneri.me

Crnogorski penzioneri dobili svoj portal

Crnogorski penzioneri dobili su prvi portal penzioneri.me na kojem će moći da se informišu o svim temama značajnim za penzionersku populaciju, da međusobno komuniciraju na forumu i onlajn čatu, kao i da razmjenjuju mišljenja i iskustva.
Objavljeno: 25. 05. 2018 - 13:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Koordinatorka projekta Milena Čavić kazala je da je portal dio šireg projekta Senior Net čiji je cilj povezivanje i socijalna inkluzija penzionera u Crnoj Gori, kroz edukacije za korišćenje internet tehnologija, organizaciju događaja za seniore, kao i obezbjeđivanje povoljnosti prilikom kupovine robe i usluga. 

“Teme na portalu su zakonske regulative u vezi penzija, teme zdravlja, zdravi stilovi života i ljubav u trećem dobu, starački domovi, generacijski jaz, odnosi sa djecom i unucima, reportaže i priče o pojedincima, intervjui sa donosiocima odluka, popusti i akcije, hobiji i posao”, navela je Čavić.

Ona je dodala da je portal samo dio projekta posvećenog najstarijim sugrađanima koji treba da im popravi kvalitet života kroz bolje informisanje, edukaciju, druženje i aktivno uključivanje u društvena događanja. 

Prema njenim riječima, u Crnoj Gori ima 130 hiljada penzionera, ali manji broj je društveno aktivan, iako svojim iskustvom, znanjem i energijom mogu mnogo da daju.

“Penzioneri su zapostavljena kategorija kada je u pitanju briga društva i uvjereni smo da ćemo kroz projekat uspjeti da poboljšamo kvalitet njihovog života i skrenemo pažnju javnosti na njihove potrebe, prije svega socijalne prirode”, smatra Čavić.

Ona je najavila da penzonere u Podgorici uskoro očekuje zabavno edukativno druženje kroz prvi crnogorski Senior festival. 

Projekat Senior Net realizuje Institut za savremeno obrazovanje i stručno usavršavanje Montenegro Education u saradnji sa Udruženjem penzionera, a uz podršku društveno odgovornih kompanija Idea i Societe Generale bankom.

Komentari: 0

Novi komentar