Od septembra dva nova vrtića u Glavnom gradu

Djeca u Glavnom gradu od septembra boraviće u dva nova vrtića, za koje je upis, pored 14 vaspitnih jedinica, u toku, a za vrijeme ljetnjeg perioda biće organizovana dežurstva, najavljeno je iz javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“.
Objavljeno: 25. 05. 2018 - 14:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktor JPU Đina Vrbica, Vuk Stanišić, kazao je, na pres konferenciji, da je do sada upisano tri hiljade djece.

 „Radovi za novi vrtić u Staroj varoši su u potpunosti završeni i to je vrtić koji je ustupljen od Glavnog grada na deset godina. Drugi veliki vrtić, za koji postoji veliko interesovanje, nalazi se na Starom aerodormu. Radovi su pri kraju i svečano otvaranje će biti upriličeno uskoro“, rekao je Stanišić u PR Centru.

On je saopštio da je planiran još jedan vrtić za djecu u Opštini Tuzi.

„Juče je postavljen kamen temeljac od strane ministra prosvete i gradonačelnika, za novi vrtić u opštini Tuzi. Građevinski radovi, koje planiramo u narednom periodu, su vrlo intezivni“, kazao je Stanišić.

Kako je istakao, za vrijeme ljetnjeg perioda biće izvršena adaptacija i rekonstrukcija na tri vrtića.

„Odvojili smo sredstva u iznosu od 160 hiljada eura, za adaptaciju i rekonstrukciju trenutno najvećeg vrtića, „Đina Vrbica“, koji je bio u prilično lošem stanju, do te mjere da je proglašen od strane inspekcije kao nebezbjedan za boravak djece“, rekao je Stanišić.

On je rekao da su investicije u predškolsko obrazovanje najvažnije investicije.

„Odlučili smo da ne odlažemo problem, da ne prebacujemo odgovornost u neka druga dvorišta i već da riješimo dati problem. Biće zamijenjen krov, fasada i stolarija na tom vrtiću. Cijena radova je oko 160 hiljada eura“, saopštio je Stanišić.

On je kazao da je za obnovu vrtića u Maslinama izdvojeno više od 49 hiljada eura.

Nakon što smo ga zaštitili vrtić u Maslinama od poplava, odvojili smo sredstva i da ga renoviramo. Radovi će se odnositi na obnovi fasade i stolarije u vrtiću. U vrtiću „Poletarac 1“ planirali smo da proširimo kapacitete, reorganizacijom prostora, čime ćemo dobiti tri nove učionice“, saopštio je Stanišić.

Pomoćnica direktora JPU Đina Vrbica, Dejana Prelević, saopštila je da je ime novog vrtića na Starom aerodromu pažjivo odabrano, u skladu sa društvenim značajem.

„Novi vrtić koji će se otvoriti na Starom aerodromu dobio je ime po jednom izuzetnom čovjeku, koji je najviše volio i najbolje razumio male, kao i oni njega, po našem voljenom Draganu Raduloviću. Njegovo ime budi sjetu kod svih nas, jer nas je davno napustio, a istovremeno i one najdivnije i najčistije emocije i osmjeh na licu“, istakla je Prelević.

Ona je kazala da će stihovi pjesme „Tražim poštovanje“ biti moto te ustanove.

Prelević je saopštila da će u ljetnjem periodu biti organizovana dežurtva i da ukoliko interesovanje roditelja bude veliko, kako je kazala, može biti osposobljen i novi vrtić u Staroj varoši.

„U vaspitnoj jedinici „Leptirić“, boraviće djeca iz te vaspitne jedinice, kao i djeca iz vrtića „Đina Vrbica“ i „Poletarca 2“. U vrtiću „Mogli“, pored djece iz tog vrtića, boraviće i djeca iz vrtića „Poletarac 1“, pojasnila je Prelević.

Prema njenim riječima, roditelji čija djeca idu u vrtić „Dvorčić“ u Maslinama, mogu ostaviti djecu u vaspitnoj jedinici „Mali princ“.

„U vaspitnoj jedinici „Jelena Ćetković“ boraviće djeca iz te vaspitne jedinice, kao i djeca iz „Bubamare 1“, „Bubamare 2“, „Zvjezdanog vrta“ u Golubovcima i djeca iz vrtića „Đina Vrbica“, čijim roditeljima više odgovara taj objekat“, saopštila je Prelević.

PR Menadžerka JPU „Đina Vrbica“, Dragana Radulović, rekla je da upis u 16 vaspitnih jedinica traje 15 dana i da će, kako je kazala, trajati do 28 maja.

„Trudili smo se da izađemo u susret svim roditeljima i organizovali upis u vaspitnoj jedinici „Poletarac 1“ u dvije smjene. Dva šaltera su radila u jutarnjoj smjeni, u namjeri da izbjegnemo gužvu, dok je u poslijepodnevnoj smjeni bio otvoren jedan šalter“, pojasnila je Radulović.

Ona je rekla da je ove godine pojednostavljena procedura roditeljima, kada je riječ o dokumentaciji.

Komentari: 1

Obećanje

26. 05. 2018 - 14:46

A vrtić u bloku VI za sledeće izbore? Sramota. Uđite i Suncokril i u Sunce vrtiće, u kojima se računa da je mala grupa đe je 40 mališana.
Novi komentar